Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.10.2013.
11:46
B92 A

Noćna racija na pijane vozače u Beogradu

Tokom pojačane kontrole saobraćaja koju je MUP Srbije sproveo u noći između subote i nedelje, samo u Beogradu otkriveno je i kažnjeno 311 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Instruktoru vožnje izmereno 2.17 promila. Pokušao da pobegne od policije.
 

Saobraćajna policija nastavila je tokom vikenda rigorozne kontrole saobraćaja koje su u septembru započete na Ibarskoj magistrali. Ovog puta kontrolisani su vozači u Beogradu, a akcija je sprovedena u nedelju, između 2 i 6 sati ujutru, kada se mnogi vraćaju iz provoda.

Na 50 punktova otkriveno je 311 vozača koji su vozili sa više od 0,3 promila alkohola u krvi, dok je njih 38 privedeno zbog toga što je alkometar pokazao vrednost veću od 1,2 promila ili zato što su odbili da se testiraju na licu mesta. Od tog broja, 21 vozač zadržan je na trežnjenju.

Među njima je bio i instruktor vožnje, koji je upravljao automobilom sa oznakama auto-škole, sa čak 2,17 promila alkohola u krvi. On je pokušao da izbegne kontrolu i pobegne vozilom, ali su ga policajci u tome sprečili.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić poručio je da će i u narednom periodu biti pojačana kontrola vozača, kako bi se smanjio broj onih koji vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola.

"Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom, dosta je bilo preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, akcija u Beogradu prvenstveno je bila usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, ali su sankcionisani i drugi teški prekršaji, poput prolaska kroz crveno. On je dodao da ovakve akcije daju rezultate, jer je smanjen broj stradalih na našim putevima.

"U odnosu na 2012. godinu na našim putevima poginulo je 80 osoba manje, manje je i nezgoda i povređenih, tako da ćemo ovakve akcije nastaviti i to će konstantno biti prioritet saobraćajne policije", zaključuje Simić.

Saobraćajna policija nastaviće sa sprovođenjem ovakvih pojačanih akcija ne samo u Beogradu već i u svim gradovima Srbije, kažu u MUP-u.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.10.2013. 12:45
"Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom, dosta je bilo preventive...." Јел' то важи и за грађане јужније од пашалука ? Нпр. за грађане Новог Пазара ?
Ponedeljak 07.10.2013. 13:49
Prosto mi neverovatno kako se život igra slučajnostima! Naime, prošle nedelje sam imao najmanje 5 poziva na društveno korisno druženje s "veselim kazančetom" što kod rodbine, što kod prijatelja! U pitanju su bili kazani i kazani vatrene vode, i zapitao sam se:Ko stigne da pije toliku rakiju?! Hteli - nehteli, svi smo večito za volanom ili u nekom poslu, i čudno mi da je kult alkohola opstao i u ovom periodu, kad ja tamo, a ono međutim svi žderu i sedaju za volan! E, neka su ih nahvatali! Svima oduzeti dozvole!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online