Ponedeljak 07.10.2013.
11:46
B92

Noćna racija na pijane vozače u Beogradu

Instruktoru vožnje izmereno 2.17 promila. Pokušao da pobegne od policije.
 

Saobraćajna policija nastavila je tokom vikenda rigorozne kontrole saobraćaja koje su u septembru započete na Ibarskoj magistrali. Ovog puta kontrolisani su vozači u Beogradu, a akcija je sprovedena u nedelju, između 2 i 6 sati ujutru, kada se mnogi vraćaju iz provoda.

Na 50 punktova otkriveno je 311 vozača koji su vozili sa više od 0,3 promila alkohola u krvi, dok je njih 38 privedeno zbog toga što je alkometar pokazao vrednost veću od 1,2 promila ili zato što su odbili da se testiraju na licu mesta. Od tog broja, 21 vozač zadržan je na trežnjenju.

Među njima je bio i instruktor vožnje, koji je upravljao automobilom sa oznakama auto-škole, sa čak 2,17 promila alkohola u krvi. On je pokušao da izbegne kontrolu i pobegne vozilom, ali su ga policajci u tome sprečili.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić poručio je da će i u narednom periodu biti pojačana kontrola vozača, kako bi se smanjio broj onih koji vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola.

"Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom, dosta je bilo preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, akcija u Beogradu prvenstveno je bila usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, ali su sankcionisani i drugi teški prekršaji, poput prolaska kroz crveno. On je dodao da ovakve akcije daju rezultate, jer je smanjen broj stradalih na našim putevima.

"U odnosu na 2012. godinu na našim putevima poginulo je 80 osoba manje, manje je i nezgoda i povređenih, tako da ćemo ovakve akcije nastaviti i to će konstantno biti prioritet saobraćajne policije", zaključuje Simić.

Saobraćajna policija nastaviće sa sprovođenjem ovakvih pojačanih akcija ne samo u Beogradu već i u svim gradovima Srbije, kažu u MUP-u.

2024 © - Vesti online