Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 06.08.2013.
16:55
24sata.rs A

Grad ne može da kazni gazde "Saunda" zbog premlaćivanja mladića

Ubistvo Fedora Frimermana (30), kojeg je do smrti tuklo obezbeđenje splava "Saund", ponovo je pokrenulo pitanje osoba koje neometano rade kao “čuvari” na pojedinim splavovima i kada će se i na koji način sa njima trajno obračunati.

Obezbeđenje ga tuklo do smrti...i nikom ništa!?
 

U Sekretarijatu za komunalne poslove (Uprava za vode) kažu da grad nema ovlašćenja da određuje na koji način će se vršiti obezbeđenje nekog splava.

Grad raspisuje Konkurs na kome kandidati moraju da ispune uslove iz domena opšte sigurnosti splava (komunalni red, protivpožarna zaštita...), ali da pitanja obezbeđenja od strane drugih lica nije pod njihovom ingerencijom. Zbog toga nemaju ovlašćenja da sankcionišu vlasnike kluba "Saund" zbog tragedije koja se dogodila.

S druge strane, vlasnici splavova kažu da oni ne određuju obezbeđenje, već da angažuju agencije, a poznato je da one često angažuju osobe sa kriminalnim dosijeima, dok se navijačke grupe, zbog brze i velike zarade, tradicionalno bore za prevlast u ovim poslovima. Od početka letnje sezone, policija je na splavovima intervenisala više stotina puta, ali nikada na poziv obezbeđenja, što je u startu preduslov za tragediju.

- Obezbeđenje retko poziva policiju već sami rešavaju incidentne situacije, prelazeći

I ovo:

Ko čuva BG splavove: Policajci, ali i ubice, kriminalci i vođe navijača!

često granice svojih ovlašćenja. Njihova dužnost je da problematičnog gosta izbace iz lokala, a ne da se s njim obračunavaju na bilo koji način. Poznato je da se u većini klubova diluje droga, a alkohol služi maloletnicima, pa je logično zašto se je policija nepoželjna - kaže sagovornik iz PU Beograd i ističe da je najviše incidenata na splavovima izazvalo upravo obezbeđenje.

Nakon tragične smrti Fedora Frimermana, brojne organizacije i političke partije apelovale su na republičku vlast da po hitnom postupku izglasa Zakon o privatnom obezbeđenju, koji se već duže vreme nalazi u skupštinskoj proceduri. Njegovim donošenjem makar bi bilo definisano ko može i na koji način da se bavi ovim poslom.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.08.2013. 19:52
Kada se samo setim Milosevicevog vremena koliko smo se nervirali i bunili kako vlada bezakonje i javasluk. Sada mi se cini da je to vreme jos i bilo dobro u odnosu na ovo sada. Sada se kriminal jednostavno integriasao u drzavu pa je postao sastavni deo nje. Primetno je da se nema kome zaliti na bilo kakve kriminalne pojave a da niste sigurni da i taj kome se zalite nema neke veze sa njima. Koliko desetina godina ce nam trebati da se takve stvari iskorene, ali pocece onog trenutka kada na vlast dodje prava garnitura sto jos nije na vidiku. Tesko onome ko je van kriminalnog kruga taj sigurno nema zastitu a jos teze onima koji su ogrezli jer oni ne znaju od koga da se cuvaju.
Utorak 06.08.2013. 17:22
Eto svi "peru ruke" drzava je nemocna i cveta kriminal samo tako...uplasena sam za svoju porodicu jer imam dva bliska rodjaka studenta koji kao i ja nekad vole da idu na splavove...svi koji su nekad vrsljali po splavovima i lokalima su u filmu "vidimo se u citulji" a mislila sam da je to crno vreme proslo..medjutim sad bi se reklo jos je gore...kako je tek roditeljima da i ne pricam...ovaj narod em sto je finansijski na kolenima i sto se kriminala tice je okupiran i cesto se pitam koliko jos na dno moze da se ide...roditelji ustanite u protest bar zbog svoje dece jer moze i mora da se ovome stane na put...inace cemo stalno citati crnu hroniku i strepeti ko je sledeci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online