Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.08.2013.
13:04
Đ. Barović - Vesti A

Srpski turisti opljačkani i poniženi u Tunisu

Milica Radivojević (24) i njen dečko, tri godine mlađi Radiša Perić iz Lugana, ove ferije će pamtiti do kraja života, ali po zlu. Umesto da na moru uživaju u mladalačkoj zaljubljenosti, oni su na letovanju u Tunisu najpre opljačkani, a zatim i poniženi zahvaljujući potpunoj nebrizi tamošnjih hotelijera, policije, ali i turističkog vodiča iz beogradske agencije Kontiki, preko koje su i otišli.

Ni odmora ni novca: Milica Radivojević i Radiša Perić
 

- Iskreno, više nikada nećemo na odmor preko agencija iz Srbije. Jeste, jeftinije je, ali šta novac vredi kada vam se odmor pretvori u pakao i kada poslednjih nekoliko dana spavamo sa koferima na vratima plašeći se da će neko upasti u sobu - vele Milica i Radiša, i dalje u potpunom šoku.

Hotel sa četiri prevare

Za Milicu Radivojević i smeštaj u "hotelu za četiri zvezdice" je bio događaj za sebe.
- Ćebad kao da su došla iz rata u Bosni. U kupatilu je tuš uhvatila rđa, nije bilo četke za NjC šolju. Pri tom, u restoranu je toliko smrdelo da je trebalo hrabrosti da se uđe - veli Milica.

Ovom mladom paru lopovi su, posle samo nekoliko dana odmora, iz hotelskog sefa ukrali 600 švajcarskih franaka i 150 evra, a zatim su, zahvaljujući nebrizi odgovornih, umesto da se sunčaju i odmaraju, bili primorani da, dok su trajale rušilačke demonstracije, sami odlaze u policiju i bore se za svoja prava.


- Priča počinje pre 22. jula kada je započeo naš desetodnevni "aranžman" od 700 evra po osobi. Prethodno smo uredno uplatili, preko agencije Argus, letovanje u Egiptu, ali kako su ture za tu destinaciju zbog situacije otkazane mi i dalje čekamo povraćaj novca. Elem, odlučili smo se za Tunis u kome je tada bilo mirno.

Primili k znanju: Zabeleška policije o krađi

Sa sajta Kontikija smo odabrali "ol inkluziv paket" u hotelu Rijad Palms u gradu Sus, sa četiri zvezdice . Ali, izgleda je to "all inclusive" zaista značilo da ćemo dobiti "sve moguće", pa i lopove, mada je i hotel tih četiri zvezdice video samo na razglednici pošto su i smeštaj i hrana bili katastrofa - kažu ogorčeno Milica i Radiša koji su rođeni u Švajcarskoj.

- Čim smo stigli u hotel i vodič Kontikija i hotelsko osoblje su nam skrenuli pažnju da novac i vrednosti ne ostavljamo u sobi, pa čak ni u sefu sobe, već je bolje doplatiti 15 evra i stvari ostaviti u sefu hotela koji se nalazi tik iza recepcije i za otvaranje su potrebna dva ključa. Naravno, poslušali smo ih jer smo poneli više novca i ništa nismo hteli da prepustimo slučaju.

Kontiki isključen

U želji da saznamo više pojedinosti, u subotu pre podne, obratili smo se i sedištu Kontikija u Beogradu. Međutum, ljubazni operater nam je objasnio da je vikend i da rade samo službe za rezervacije aranžmana i da pozovemo od ponedeljka. Na naše insistiranje da ne želimo da letujemo, već da saznamo istinu, dao nam je broj telefona PR agencije koji je tokom celog vikenda - bio isključen.

Pakao ovog mladog para počinje pošto su uplatili po 120 evra za dvodnevni izlet u Saharu, 26. i 27. avgusta.


- Veče ranije, iz sefa smo uzeli malo novca i sve je bilo uredu. Pred put, oko pola pet ili pola šest ujutro, htela sam da uzmemo još malo i bilo mi je čudno što vidimo samo 400 franaka, ali nismo hteli da pravim gužvu misleći da smo još sanjivi, pa smo prevideli. Doduše, u autobusu za Saharu bračni par iz Banjaluke se požalio da im je iz njihovog sefa nestalo 180 evra, ali je taj bio u sobi.


Posle su saznali da su na sličan način opljačkani Ukrajinci, Holanđani, Nemci i Švajcarci. Uzalud su išli u policiju, ali i u agenciju Kontiki po povratku iz Tunisa u Beograd. Doduše, kako, kažu u Kontikiju su bili ljubazni, popunili smo neke formulare i dobili obećanje da će rešiti naš slučaj za 15 dana, ali od toga do danas nije bilo ništa.


- Više nikada neću letovati preko srpskih agencija. Bolje je da platim 300-400 evra više, nego da idem negde kao da sam pošla u rat - kaže na kraju ogorčeno Milica Radivojević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.08.2013. 16:21
Pa u Tunisu je to sasvim normalna stvar, gledajte malo na Nacionalnoj Geografiji "Gradske prevare,, ,a ne samo da visite na pinku kao poslednji debili, ovamo moze nesto i da se nauci, a na pinku slabije, a jos nesto, ko ima taj i daje, jbg braco ja radim svakog dana od jutra do mraka ne videh ni Crnu Goru kako treba a kamoli Tunis ... Pozz i nadam se da ce vam naci novac .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online