Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.06.2013.
13:04
J. Arsenović - Vesti A

Uništeni dokazi protiv Tufegdžića

Svi spisi u vezi sa krivičnim gonjenjem Vuka Tufegdžića su uništeni, a porodice Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, gardista stradalih 2004. godine u kasarni Topčider, moraju kao zamenu za optužnicu preko svojih advokata da napišu optužni predlog, s obzirom na to da je Okružno javno tužilaštvo u Beogradu još ranije odustalo od krivičnog gonjenja bivšeg vojnog istražnog sudije.

Pravda još daleko: Porodice gardista sa advokatima Savićem i Olgicom Batić
 

Punomoćnici porodica stradalih vojnika advokati Predrag Savić i Olgica Batić javno pozivaju nadležno vojno odeljenje tužilaštva da ponovo preuzme krivično gonjenje Tufegdžića.
 

Račun Ministarstva u blokadi!

Iako postoji rešenje o izvršenju, Ministarstvo pravde nije isplatilo po 5.000 evra porodicama stradalih vojnika zato što je račun Ministarstva blokiran! Iz Narodne banke je advokatskoj kancelariji Savić saopšteno da je "dužnik u neprekidnoj blokadi po svim tekućim računima". Advokat Predrag Savić se pita da li je uopšte moguće da državni organ poput Ministarstva pravde bude u finansijskoj blokadi. Novac je trebalo da bude isplaćen na ime nadoknade za nematerijalnu štetu zbog kršenja prava na život od strane Višeg tužilaštva i Suda.

- Ukoliko nadležni iz Tužilaštva žele da dokažu da je uništavanje spisa o krivičnom progonu Vuka Tufegdžića posledica birokratske procedure, a ne namere da se istraga skrajne i spreči utvrđivanje istine o predmetu Topčider, onda je najbolje da Tužilaštvo od familija oštećenih vojnika preuzme krivično gonjenje i u nastavku krivičnog postupka zastupa optužni predlog. Tako će pokazati da je uništavanje spisa bio administrativni propust i da celokupna istraga nije namerno fingirana - kaže za "Vesti" Predrag Savić.


On dodaje da se Tužilaštvo dobro "pokrilo" zbog uništavanja spisa i da niko za to neće odgovarati.


- Oni se pozivaju na neku od odredbi iz Pravilnika o radu Tužilaštva, koji je propisivao da je rok za obavezno čuvanje spisa dve godine, iako je ta odredba posle toga stavljena van snage. Oni su, međutim, znali da je podnet zahtev za sprovođenje istrage i da je taj predmet "živ" i bilo je nelogično da se u takvom jednom predmetu postupa birokratski - dodaje advokat.


Porodice ubijenih gardista optužuju Tufegdžića da je kao istražni vojni sudija načinio brojne propuste jer je po njegovom nalogu kontaminirano mesto zločina već u prvim satima istrage, zbog čega su uništeni brojni dokazi.

POVEZANE VESTI

Subota 15.06.2013. 13:20
smrdi! umesan je dos1 pogledajmo sa ove istorijske distance posledice predpostavljam da su gardiste ubili oruzane grupe:lovci na haske glave i verujem da je optuznica odmah u startu krenula krivim putem upravo da bi se to zavarao trag. da se podsetimo prvo su rekli da je u pitanju ubistvo i samoubistvo,sto je ravno fantastici (stvar zataskavanja veoma traljavo odradjeno upravo da bi se utvrdili tezu da su ubijeni od strane osoba koji cuvaju mladica,eto kao gardisti koji su oduvek bili tu nabasali na njega[koja ortodoksna glupost]) posledice: dos je tu aferu iskoristio i dao na uvid svetskoj javnosti (amerima i natou) tajne vojne objekte. ko stoji iza svega?engleska kuhunja i sluzba mi5
Subota 15.06.2013. 22:24
ma tog Tufegdžića treba na "srpski poligraf" glogov kolac pa da vidiš kako će da peva, a ne da krije papire i dokaze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online