Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.05.2013.
15:11
Beta A

Nastavljen proces svešteniku Peranoviću

Sudski proces suspendovanom svešteniku Branislavu Peranoviću, optuženom za ubistvo štićenika centra za odvikavanje od droge "Sretenje" Nebojše Zarupca, nastavljen je u četvrtak 9. maja, tumačenjem obdukcionog nalaza koji je dao Institut za sudsku medicinu.

Sveštenik Branislav Peranović
 

Advokat okrivljenog Ilija Radulović zatražio je pojašnjenje nalaza, a na njegova pitanja odgovarao je doktor Đorđe Alimpijević koji je potvrdio stavove napisane 18. novembra 2012. godine.

Pročitajte sve o slučaju Branislava Peranovića ovde

Radulović je, međutim, kazao da su nalazi potvrdili da Zarucac nije umro zbog broja nanetih udaraca već zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja izazvanog narkoticima.

"Ja sam osporavao metodski postupak u pribavljanju nalaza jer nije uzeto u obzir zdravstveno stanje pokojnika koji je bio narkoman. Ipak, i ovakav nalaz je potvrdio da je 97 odsto povreda naneto u predelu sedaonog dela i tabana i da nisu mogle izazvati smrt. Zato sam i tražio da se usaglase stavovi obducenta i veštaka", rekao je Radulović za agenciju Beta.

Advokat je pojasnio da je obducent kao razlog smrti naveo ugušenje želudačnim sokom a Institut za sudsku medicinu povećano krvarenje. On je naveo da odbrana ostaje pri stavu da je suspendovani sveštenik Branislav Peranović primenio "nužnu odbranu" u slučaju Zarupca.

Pravni zastupnik porodice Zarubac, Dušan Pašić, najavio je da će u nastavku procesa pozvati kao svedoka psihologa koji je nakon hapšenja posmatrao Peranovića.

Nastavak procesa zakazan je za 18. jun, a očekuje se da će presuda biti izrečena do kraja tog meseca. Prema optužnici, Peranović je 6. avgusta u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici naneo veći broj udaraca šipkom i pesnicama Nebojši Zarupcu
što je izazvalo povraćanje i gušenje želudačnim sokom. Protiv njega je podignuta optužnica za teško ubistvo a za to delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.05.2013. 19:44
Prema optužnici, Peranović je 6. avgusta u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici naneo veći broj udaraca šipkom i pesnicama Nebojši Zarupcu što je izazvalo povraćanje i gušenje želudačnim sokom. Protiv njega je podignuta optužnica za teško ubistvo a za to delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.-Како таква оптужница ако др.Ђ.Алимпијевић тврди да је 97% повреда нането у пределу седаоног дела и табана а то није могло утицати на смрт жртве?!Испада да га је шакама тукао и по табанима и по седаоном делу?!Некоме је,изгледа,у интересу осудити суспендованог свештеника по сваку цену и што је могуће строжије!?А истина;коме она данас треба!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online