Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.05.2013.
13:16 >> 13:21h
Beta A

Železnice: Mašinovođa kriv za sudar

Ljudski faktor i nepoštovanje signalizacije je uzrok nezgode koja se dogodila 2. maja kada su se sudarila dva voza u tunelu kod Tošinog bunara, rekao je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

Novosadski mašinovođa, radnik za primer, napravio grešu, tvrdi direktor Železnica
 

On je kazao da je to potvrdio izveštaj šestočlane stručne Komisije za isleđivanje tog vanrednog događaja u kojem je povređeno 22 ljudi.

Prema rečima Simonovića, utvrđeno je da je mašinovođa voza koji je saobraćao na liniji Beograd - Novi Sad naleteo u tunelu na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Šid zbog toga što je prošao kroz žuto svetlo, što je zaboravio, a nije prilagodio brzinu kretanja ka tunelu, kada je krenuo sa stajališta u Tošinom bunaru gde je prethodno pokupio putnike.

"Za ovaj nemili događaj odgovornost snosi novosadski mašinovođa i on će za to odgovarati, ne postoji šansa da se to ne desi, jer sve informacije komisije poslali smo MUP-u", kazao je on.

Simonović je naglasio da je mašinovođa koji je odgovoran za ovu nezgodu iskusan, ima 23 godina staža u Železnicam i do sada je više puta pohvaljivan kao dobar radnik i da se ova nezgoda nije mogla predvideti. Prema njegovim rečima, voz koji je udaren je star 27 godina, a da je je bila novija garnitura ne bi došlo do pucanja koša.

Direktor Železnica Srbije je naglasio je da se procenjuje da je materijalna šteta koja je nastala u ovoj nezgodi oko 14 miliona dinara. Kako je danas rečeno komisija je utvrdila da u vreme nastanka ovog događaja na delu pruge između stanica Novi Beograd i Zemun nije bilo smetnji u radu SS uređaja, sredstava veze ili postrojenja elektro vuče, i da u tom smislu nisu postojale bilo kakve nepravilnosti koje bi mogle uticati na nastanak sudara.

Simonović je imao zamerke na način izveštavanja o ovom događaju naglašavajući da bi "ceo sistem u državi trebao da bude u funkciji objektivnog informisanja, a ne da se plasiraju senzacionalističke vesti".

Dva putnička voza u kojima je bilo oko 100 putnika sudarila su se 2. maja oko 13.30 u tunelu kod stajališta Tošin bunar u Beogradu i tom prilikom povređeno je 22 ljudi.

Sreda 08.05.2013. 14:44
Pa ko ce drugi. Zar se drugacij dalo ocekivati. Dok stoka bezglava sedi u vladi, dok se sekretraice zamenika ministara vizakaju vikendom luksuznim automobilima sa zatamljenim stkalima obilizacei u shoping manij eltine trzne centre, ljudi u zelznicima se snabdevaju rezervnim delvoima tako sto skidaju sa komozicija koje su stare 50 godina. Sve i jedan voz je nispravan i savki od masinovodja stavlja glavu u torbu kada treba da vozi. A kada se desi nesreca, zna se ko ce da odgovra... E Srbijo majko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online