Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.04.2013.
05:22
E.V. A

Pravosuđe oslobađa hulgane

Osoba koja je srpski sport stavila na stub srama tokom incidenta na utakmici Srbija - Italija 12. oktobra 2010. godine u Đenovi, Ivan Bogdanov (33), juče je oslobođen iz beogradskog Centralnog zatvora.

Ivan Bogdanov na slobodi
 

On se nakon izručenja iz Italije maja 2011. godine, gde je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, posle čega je proteran i zabranjen mu je ulaz u Italiju na pet godina, našao u srpskom zatvoru pod otpužbom da je 13. juna 2006. godine, pred košarkašku utakmicu Crvena zvezda - Partizan napao policajce.

Njemu je presuda za ovo krivično delo odlukom Apelacionog suda smanjena za mesec dana, na godinu i 11 meseci zatvora, pa se on juče našao na slobodi. Bogdanov se opušten, obučen u trenerku i patike, juče ujutru izašao kroz kapiju CZ, ispred koje ga je čekao prijatelj. Nije želeo da daje izjave, već se izljubio sa prijateljem i otišao automobilom.
 

Bogdanov je bio kolovođa navijača koji su pravili nerede i prekinuli utakmicu Srbije i Italije, zbog čega je srpski sport bio i još je na stubu srama novina u svetu.

Krivične prijave u fiokama?.

 

Pre nekoliko dana pažnju javnosti izazvao je i slučaj Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je učestvovao u napadu na Čedomira Jovanovića, predsednika LDP, njegovu suprugu i grupu prijatelja u Segedinu.
 

Ono što je javnost iznenadilo možda više i od napada jeste činjenica da je Dunjić u dosadašnjoj "karijeri", nakupio gotovo 20 krivičnih prijava za različita dela, ali prema pisanju medija, ni u jednom slučaju nije se duže zadržao u pritvoru, niti je otišao u zatvor, pa se ne zna da li su ove prijave ostale u nečijim "fiokama" ili je prosto reč o nesposobnosti pravosuđa.

Još jedan ekstremni navijač nedavno se našao na slobodi u Srbiji. U pitanju je Uroš Mišić (24), za koga srpski mediji navode da su za njegovu odbranu pred sudom navijači ne samo njegovog kluba Crvene zvezde, već i konkurentskog Partizana, dali 80.000 evra za slobodu.

Mišić je uhapšen 2007. godine zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvene zvezde i Hajduka iz Kule, kada je policajcu gurao upaljenu baklju u usta. Osuđen je na pet godina zatvora, a krajem prošle godine našao se na slobodi. Ubrzo je bio jedan od aktera incidenta u klubu Plastik, kada su prebijena dvojica američkih marinaca, radnika obezbeđenja ambasade SAD u Beogradu.

Prema pisanju beogradskih medija, tokom suđenja za napad na Trajkovića imao je čak šest advokata, a pare za odbranu su skupljali i njegovi prijatelji iz Crvene zvezde i navijači Partizana. Troškovi odbrane su prema pisanju medija bili čak preko 80.000 evra, jer ga je branio tim vrhunskih advokata.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.04.2013. 07:39
Kakav idiotizam,Hoce li mozda neko reci da nam je najbitnija stvar sto je neki Bogdanov pusten mesec dana ranije iz zatvora jer je tukao Policajca koji cuva Vladajucu elitu,hoce reci izdajice Srbije. Ne znam ko je taj tip ali ruke mu se pozlatile. Svi Policajci treba da budu iza zidina,jer ne sluze onome za sta su dali Zakletvu a to je prevashodno da cuvaju Ustav i Drzavu Srbiju kako od spoljasnjih tako i od Unutrasnjih neprijatelja,u nasem slucaju imamo ih vise unutrasnjih
Četvrtak 25.04.2013. 09:15
Још један (по занимању "навијач ЦЗ"!?) проблематичан лик,добија бесплатну рекламу и шансу да постане идол младих у Србији!?Пошто је својим "патриотским" навијањем за "вољену Србију" у Ђенови,помогао Италијанима да без борбе добију утакмицу са 3:0,очекујем да буде проглашен за почасног грађанина Италије!Још када би га одвели себи,обрадовали би многе у Србији!
Četvrtak 25.04.2013. 08:17
Колико ја знам, сви су они, укључујући и Дуњића, који је недавно изашао из затвора, одрапили дебеле затворске казне и не бих рекао да су ''пуштени''. Мишић није у затвору због ''премлаћивања'' маринаца, јер их није тукао, што се види на видео снимку. Ови људи су далекооо од цвећки, али шта предлажете, да их превентивно стрељамо? Кад смо код стрељања, сигурно неби требали бити први кандидати за то, бар ја мислим тако. Овакав тенденциозни став према тим људима ми личи на ''говор мржње'' и ''позив на линч'' (по НВО бабству).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online