Četvrtak 25.04.2013.
05:22
E.V.

Pravosuđe oslobađa hulgane

Ivan Bogdanov na slobodi
 

On se nakon izručenja iz Italije maja 2011. godine, gde je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, posle čega je proteran i zabranjen mu je ulaz u Italiju na pet godina, našao u srpskom zatvoru pod otpužbom da je 13. juna 2006. godine, pred košarkašku utakmicu Crvena zvezda - Partizan napao policajce.

Njemu je presuda za ovo krivično delo odlukom Apelacionog suda smanjena za mesec dana, na godinu i 11 meseci zatvora, pa se on juče našao na slobodi. Bogdanov se opušten, obučen u trenerku i patike, juče ujutru izašao kroz kapiju CZ, ispred koje ga je čekao prijatelj. Nije želeo da daje izjave, već se izljubio sa prijateljem i otišao automobilom.
 

Bogdanov je bio kolovođa navijača koji su pravili nerede i prekinuli utakmicu Srbije i Italije, zbog čega je srpski sport bio i još je na stubu srama novina u svetu.

Krivične prijave u fiokama?.

 

Pre nekoliko dana pažnju javnosti izazvao je i slučaj Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je učestvovao u napadu na Čedomira Jovanovića, predsednika LDP, njegovu suprugu i grupu prijatelja u Segedinu.
 

Ono što je javnost iznenadilo možda više i od napada jeste činjenica da je Dunjić u dosadašnjoj "karijeri", nakupio gotovo 20 krivičnih prijava za različita dela, ali prema pisanju medija, ni u jednom slučaju nije se duže zadržao u pritvoru, niti je otišao u zatvor, pa se ne zna da li su ove prijave ostale u nečijim "fiokama" ili je prosto reč o nesposobnosti pravosuđa.

Još jedan ekstremni navijač nedavno se našao na slobodi u Srbiji. U pitanju je Uroš Mišić (24), za koga srpski mediji navode da su za njegovu odbranu pred sudom navijači ne samo njegovog kluba Crvene zvezde, već i konkurentskog Partizana, dali 80.000 evra za slobodu.

Mišić je uhapšen 2007. godine zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvene zvezde i Hajduka iz Kule, kada je policajcu gurao upaljenu baklju u usta. Osuđen je na pet godina zatvora, a krajem prošle godine našao se na slobodi. Ubrzo je bio jedan od aktera incidenta u klubu Plastik, kada su prebijena dvojica američkih marinaca, radnika obezbeđenja ambasade SAD u Beogradu.

Prema pisanju beogradskih medija, tokom suđenja za napad na Trajkovića imao je čak šest advokata, a pare za odbranu su skupljali i njegovi prijatelji iz Crvene zvezde i navijači Partizana. Troškovi odbrane su prema pisanju medija bili čak preko 80.000 evra, jer ga je branio tim vrhunskih advokata.

2024 © - Vesti online