Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 25.02.2013.
11:06
Telegraf, Informer A

Knežević, Ješić i Babović na saslušanju povodom "afere mleko"

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Goran Knežević, vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić i suvlasnik “Viktorija grupe” Milija Babović biće saslušani u okviru policijske istrage koja je pokrenuta povodom “afere mleko“.

Neko ozbiljno manipuliše javnošću: Goran Knežević, ministar poljoprivrede
 

Njih trojica će u početnoj fazi biti saslušani u svojstvu građanina, u kojoj će policija prikupljati početne informacije. Cilj istrage je da se utvrdi pozadina “afere mleko” i ko je sve iz nje nameravao da izvuče korist, kaže za dnevni list Informer izvor iz MUP-a.

"Za sada smo u fazi prikupljanja obaveštenja, što znači da Knežević, Ješić i Babović nemaju status osumnjičenih, već će na tim razgovorima biti u svojstvu građana. Istragu smo pokrenuli da utvrdimo da li su Babović i još nekoliko krupnih biznismena ovu aferu pokrenli sa idejom da na kraju zarade ogroman novac na uvozu stočne hrane u Srbiju", kaže sagovornik iz MUP-a.

Ministar Knežević kaže da mu nije poznato da će biti saslušan, ali navodi da će se odazvati pozivu.

"Vrlo rado ću istražnim organima ponuditi informacije kojima raspolažem, jer je i više nego jasno da neko ozbiljno manipuliše javnošću. Stojim iza toga da je mleko u Srbiji ispravno i bezbedno za upotrebu, a da neko tendenciozno narušava ugled države i pokušava da uništi domaće proizvođače i poljoprivrednike", kaže Knežević.

Dostupan sam, jedva čekam saslušanje: Goran Ješić

Goran Ješić koji je i obelodanio alarmantne podatke o prisustvu aflatoksina u mleku, kaže da “jedva čeka” da istražnim organima pokaže dokumentaciju kojim raspolaže.

"Sjajno je što se pokreće istraga. Dostupan sam sve vreme za razgovor, osim ove nedelje, pošto putujem u Vašington", ističe Ješić.

Milija Babović je takođe poručio da će se odazvati pozivu policije. Na pitanje da li je uticao na rezultate analize mleka koje su objavljene u “SP” laboratoriji koja je u vlasništvu “Viktorija grupe”. Iz ove kompanije je stigao pisani pdgovor da je on samo jedan od vlasnika.

"Poslovanje kompanije je dostupno na uvid svim nadležnim institucijama. Vlasnici ne utiču na operativni rad kompanija članica, koje rade prema zakonima", navedeno je u odgovoru “Viktorija grupe”.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.02.2013. 11:13
Jesic ide u Vasington po svoje misljenje?
Ponedeljak 25.02.2013. 13:30
E sad malo prpa Jeske jeli? Malo cemo izgleda u prdekanu.
Ponedeljak 25.02.2013. 13:34
Gde su sad oni, od kojih nisi mogao da dodjes na red, sto su branili Jesica i kompaniju????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online