Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.02.2013.
00:16
Vestionline, Nezavisne novine, Mondo A

Lažni profesor podučavao studente prava!

Šaban Nurić je uz pomoć lažne diplome godinama unazad dobijao mesta profesora na univerzitetima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Falsifikovanu diplomu je navodno stekao na prestižnom američkom pravnom fakultetu Mičigen Stejt Juniversiti.

 Lažna diploma, pravi profesor?
 

Lažni profesor uspeo je da prevari desetine privatnih univerziteta u BiH, Hrvatskoj i Srbiji na kojima predaje, iako je diploma jednog od najuglednijih američkih

univerziteta Mičigen Stejt Juniversiti, koju je imao - lažna.

Šaban Nurić iz Gračanice uspeo je da prevari čak i Ministarstvo prosvete i kulture RS, koje mu je priznalo diplomu doktora ustavnog prava, piše taj list i dodaje da je na osnovu ove diplome Nurić držao predavanja na više privatnih univerziteta u regionu.

Ceo slučaj izbio je na videlo nakon što su Nezavisne novine dobile mejl nezadovoljnih studenata iz Smederevske Palanke, koji su se žalili na loš kvalitet nastave i neusklađenost gradiva s bolonjskim procesom.

"Nezavisne" su nakon dobijanja ove informacije uputile dopis Univerzitetu Mičigen, na kojem je potvrđeno da "se sa stoodstotnom sigurnošću radi o falsifikatu". U Studentskoj službi te ustanove im je potvrđeno da je i potpis dekana Konela Alsupa falsifikovan i da je i Alsup potvrdio da je u pitanju lažna diploma.

Komisija Ministarstva prosvete i kulture RS za priznavanje diploma je Nuriću diplomu priznala 17. februara 2009. godine.

Profesor Mile Dmičić, koji je bio na čelu komisije, rekao je da njegova komisija nije osposobljena da se bavi ispitivanjem validnosti diplome, već da na osnovu dokumenata koje dobije od sekretara Komisije utvrdi da li postoji univerzitet koji je naveden i da li su podneseni dokumenti dovoljni da se izda rešenje.

Jelena Starčević, sekretar Komisije, istakla je da je Ministarstvo pokrenulo postupak provere diplome čim je od "Nezavisnih" dobilo informaciju.

Nurić je ovim novinama rekao da se radi o nesporazumu i da nisu mogli da dobiju s Univerziteta ništa bez njegove saglasnosti.

 

POVEZANE VESTI

Petak 22.02.2013. 10:58
Predavanje na pravima je inače specifično, na američkom fakultetu će pohađati nastavu iz oblasti njihovg ustavnog prava, a ne srpskog.
Petak 22.02.2013. 11:03
On je izgleda veči profesor od svi koji su ga zapošljavali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online