Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.02.2013.
18:12 >> 22:23h
Beta A

Agrobanka: Optužnica protiv Antonića i još 20 osoba

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još 20 osoba zbog nepravilnosti prilikom odobravanja kredita u toj državnoj banci, čime su pribavili imovinsku korist u iznosu većem od 5,7 milijadri dinara.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević: Podignuta optužnica zbog nepravilnosti prilikom odobravanja kredita
 

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je optužnica podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović i Dragovana Milinkovića.

Optužnica je podignuta i protiv Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Radisavljević je kazao da je Tužilaštvo nakon podizanja optužnice predložilo da se pritvor produži Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

"Prema Radosavu Sekuliću istraga je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog

Sve o aferi Agrobanka pročitajte OVDE.

trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku. Uskoro će biti izvršeno novo veštačenje kako bi se i u odnosu na Sekulića dovršila započeta istraga", rekao je tužilac za organizovani kriminal. On je poručio da će Tužilaštvo nastaviti istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju istrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom.

Protiv pomenutih okrivljenih optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima "Habit farm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri Internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i
"Drina Timber".

Radisavljević je rekao da je tako pribavljena imovinska korist u iznosu višem od 5,7 milijadri dinara i da su okrivljeni na taj način, kao saizvršioci, izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online