Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 09.01.2013.
12:20
J. L. Petković - Vesti A

Darka tukli u sudu u Prištini

Darko Vlasaj, jedan od desetorice mladića koji su za Božić privedeni u Gračanici, brutalno je pretučen u zgradi suda u Prištini, a nakon sinoćnog oslobađanja nalazi se na odeljenju urologije u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Kako su lekari potvrdili on ima teške telesne povrede.

Ilustracija: Brutalnost kosovske policije

- Njega su najviše tukli zato što je etnički Albanac, a živi sa Srbima na severu i došao je na liturgiju. Sve momke su tukli čitavu noć, vređali i psihički i maltretirali, kaže za "Vesti" Krstimir Pantić, zamenik šefa kancelarije za KiM.

Darko Vlasaj (30) iz Leposavića smešten je na urološkom odeljenju kosovskomitrovačke bolnice.

"Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u Sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili", rekao je Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

On ima teške povrede u predelu perineuma.

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj.

"Kada sam došao kod drugova uspeo sam da im kažem da niko ne pomišlja da ide u toalet jer će proći kao ja", dodao je.

Načelnik Urološkog odeljenja Dejan Denović rekao je novinarima da je pacijent primljem sa "povredama zadobijenim udarcem nogom i da mu je povređena mokraćna cev".

"Pacijent je otežano mokrio i u mokraći je bilo krvi. Zato je morao da bude stacionarno zbrinut, jer su takve povrede ozbiljne i spadaju u grupu teških telesnih povreda s dalekosežnim posledicama", rekao je Denović.
 

Srbi sa severa Kosova koje je kosovska policija lišila slobode na Božić izjavili su na konferenciji za novinare u Leposaviću da su ih pripadnici kosovske policije fizički i psihički maltretirali i tukli u policijskom pritvoru, ali i u zgradi suda u Prištini, za šta odgovornost, kako su kazali, snosi predsednik kosovske opštine Gračanica Bojan Stojanović.

Kosovska policija brutalno je pretukla mladiće, od kojih su trojica, uključujući i Darka pregledani u Kosovskoj Mitrovici. Šestorica su trenutno na putu iz Gračanice ka Kosovskoj Miitrovici, i takođe imaju povrede. Kako "Vesti" nezvanično saznaju jedan od mladica, ima tragove udaraca na glavi, dok ostali bili udarani po telu.
 

Pantić kaže da je uputio poziv predstavnicima UNMIK-a, KFOR-a i Euleksa, da dođu, obiđu Darka Vlasaja i uvere se u brutalnost kosovske policije. On dodaje da će to biti test za međunarodne misije da li su statusno neutralne, ili su na strani Prištine.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.01.2013. 12:38
Uvek samo znao da ima dobrih i postenih Siptara. Ovaj nesrecni Siptar to samo potvrdjuje.
Sreda 09.01.2013. 12:53
Да се мене пита сад би ухапсио педесет шиптара из Бујановца и натјерао их да пред камерама голим рукама руше споменик терористима и још да пјевају ``од Тополе...``Све док тако не будемо нема мира с њима.
Sreda 09.01.2013. 12:56
Ako je ovo sve tacno, onda zelim da porucim Darku brz oporavak! Jos jedan dokaz da uprkos svemu sto nam se izdesavalo, postoje Albanci koji su verni drzavi Srbiji i koji sa Srbima dele iste muke koje im priredjuju Tacijevi teroristi. BRZO NAM SE OPORAVI DARKO! Neka te Gospod Bog cuva!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online