Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.01.2013.
20:54
B92 A

Darko Šarić imao doušnike u MUP-u?

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović izjavio je da će insistirati da se utvrdi ko je i zašto Darku Šariću dao državljanstvo Srbije i ko mu je omogućio da kupuje preduzeća. Božović dodaje da će se proveriti i ko iz službi bezbednosti pripadnicima Šarićevog klana dojavljuje informacije.

Vladimir Božović: Istražujemo da li je Šarić u dosluhu sa nekim iz policije

Obruč oko Darka Šarića se steže i on bi uskoro mogao biti uhapšen. Ovo su poruke koje najviši državni funkcioneri poslednjih dana prenose javnosti. Dva dana od kako je potpredsednik vlade Aleksandar Vučić nagovestio da se steže obruč oko Darka Šarića, sličnu informaciju pružio je i ministar policije Ivica Dačić. On je podgoričkoj Televiziji Antena, rekao da su na tragu čoveku koji se sumnjiči da je šef balkanske narko-mafije i da bi on uskoro mogao se nađe iza rešetaka.

Međutim, ispitaće se i zbog čega potraga za njim traje više od 5 godina i da li su informacije o tome curile iz srpskih službi bezbednosti, kaže državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović.

"Da li je neko iz MUP-a bio u dosluhu i dojavljivao odeređene policijske informacije njemu i saradnicima, da li je bio na nekom platnom spisku, da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao putovanja, letovanja i zimovanja, ozbiljne su stvari, tu se radi o najtežem obliku korupcije koji znači prodavanje državnih i službenih tajni i akcija policije", kaže Vladimir Božović.

Posebna tema je način na koji je Šarić dobio srpsko državljanstvo. Šarić je 2005. godine tražio srpski pasoš, a dobio ga je od policije koju je tada vodio DSS-ov ministar Dragan Jočić. Božović očekuje da će se i to ispitati i naglašava da postoji jaka politička volja da se slučaj Šarić reši

"Ne mogu da zamislim činjenicu da bilo ko iz vlade može da štiti odbreglog narko bosa...to ne bi bilo razlog da takva vlada padne već da neko takav za to mora krivično da odgovara jer se radi o ozbiljnom i teškom krivičnom delu", navodi Božović.

Novinar "Blica" Vuk Cvijić smatra da je slučaj Šarić višestruko komplikovan i da bi želja domaćih vlasti da ga uhapse mogla da bude prevelik zalogaj.

"Prema podacima koji su nam za sada dostupne njegovo sklanjanje i informacije na osnovu kojih se on sklonio nisu dazile iz Srbije i iz srpskih službi tako da je veliko pitanje i da je sve idealno koliko će taj rezultat biti moguć", kaže Cvijić.

Poslednjih dana spekuliše se i da je Darko Šparić lociran u nekoj od zemalja regiona. Međutim, Cvijić u to ne veruje, jer bi takav način upozoravanja Šarića da beži, po njemu, bio naivan. Takve izjave on tumači kao postojanje političke volje da se Šarić nađe iza rešetaka.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.01.2013. 22:23
Kad smo vec kod drzavljanstva . Ko je gomili crnogorskih pandura dao srpsko drzavljanstvo ?
Sreda 09.01.2013. 00:07
Šarić je 2005. godine tražio srpski pasoš, a dobio ga je od policije koju je tada vodio DSS-ov ministar Dragan Jočić. Знате то је време оног препоштеног ( а ја би рекао глувог и слепог) Коштунице када су највеће пљачке код приватизације предузећа направљене и када се очито СВЕ МОГЛО !
Utorak 08.01.2013. 22:30
Otkrili ste toplu vodu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online