Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 28.12.2012.
08:41 >> 20:30h
Beta A

Vranje: Uhapšen odbornik SNS-a

Sedam osoba, među kojima i jedan odbornik Srpske napredna stranke u Skupštini grada Vranja, uhapšeni su rano jutros zbog paljenja vozila, lokala i ugostiteljskih objekata u ovom gradu na jugu Srbije.


Piroman: Miloš Mladenović Žaba uhapšen zbog paljenja lokala i vozila u Vranju
 

U Vranju je policij privela šest osoba osumnjičenih za seriju paljenja automobila i drugih incidenata u tom gradu, saznaje agencija Beta u policiji. Akciju zajednički sprovode Uprava kriminalističke policije, Žandarmerija i Pripadnici policijske uprave.


Uhapšeni su Miloš Mladenović zvani Žaba (25), odbornik SNS-a u Skupštini Vranja, Miloš Popović zvani Pakman(23), poznati kik bokser, Miloš Anđelković zvani Anđel (22), Miloš Cvetković zvani Banjurac (23) i Velimir Vukoslavović, Božidar Stojanović (26) i Dejan Nikolić zvani Kantar (33) za koga se sumnja da je vlasnik nekoliko legalnih i nelegalnih kladionica u Bujanovcu i Preševu.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković potvrdio je danas da je na području tog grada od ranih jutarnjih časova u toku hapšenje osumnjičenih za više krivičnih dela.


Stamenković je za agenciju Beta izjavio da je policijska akcija usmerena ka rasvetljavanju i sprečavanju krivičnih dela koja su se desila u prethodnom periodu, ali da sada ne može više da govori o akciji.

Prošlog meseca je na tom području zabeleženo nekoliko slučajeva paljenja, a na meti su bili automobili političara, ljudi iz biznisa i običnih građana. U Vranju su dizane u vazduh i privatne kuće i ugostiteljski objekti, a u jednoj od tih paljevina stradalo je i stara zgrada vranjskog pozorišta. Pre toga na isti način uništen je i automobil biznismena Mite R.


Njegovo ime pominje se i u vestima o hapšenju četvorice policajaca u Vranju, koji su zloupotrebili položaj prilikom uviđaja jedne saobraćajne nesreće. Mita R. je bio pritvoren zajedno s policajcima.


Prema izveštaju Policijske uprave Vranje, koji je dostavljen Skupštini grada, u Vranju je od 2008. do danas u podmetnutim požarima zapaljeno dvadesetak automobila, ugostiteljskih objekata i privatnih kuća. U požaru koji je 2. jula 2012. godine podmetnut u diskoteci "Paladijum" potpuno je izgorelo gradsko pozorište "Bora Stanković", koga je od diskoteke delio jedan zid.


Restoran "Kubura" je neko digao u vazduh 2009. godine, a spaljena je i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On je policiji rekao na koga sumnja, jer je dobijao pretnje.


Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je ranije da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede brzo nađu opet na slobodi.

POVEZANE VESTI

Petak 28.12.2012. 09:41
ocistite mi grad od bagre!
Petak 28.12.2012. 09:38
Ma nemoguće, pa u SNS su samo dobri momci !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online