Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
07:47
Z. Gligorijević - Vesti A

Rudari bez opreme koja glavu čuva, direktor sa kovertom u džepu

Vladan Milošević, direktor Javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica i član Glavnog odbora SNS, uhapšen je juče ujutro u Beogradu zbog sumnje da je primio mito u iznosu od oko 1.680.000 dinara! MUP Srbije je čak objavio video-snimak na kojem se vidi momenat kada Milošević ispod stola prima kovertu sa parama posle čega je uhapšen, a policija traga za još jednim njegovim saradnikom i visokim funkcionerom iz jednog ministarstva.

youtube.com
Snimljeno dodavanje koverte ispod stola

Sumnja se da je Milošević od juna do novembra prošle godine od B. K. (60) iz Beograda, vlasnika firmi koje prevoze ljude i robu za potrebe Resavice, zahtevao proviziju od osam odsto kako bi mu sa namenskog računa firme prioritetno isplatio za prevoz radnika. Potom je naložio isplatu na ime prevoza u ukupnom iznosu od 18 miliona dinara, a od B. K. je zahtevao i primio mito u iznosu od 1.440.000 dinara!

Policija je saopštila i da su tokom decembra prošle godine po osnovu prevoza radnika na račun firme B. K. uplaćena tri miliona dinara, a Milošević je na osnovu toga zahtevao i primio mito od 240.000 dinara.

Račun u blokadi

Žiro-račun kompanije blokiran je za više od 250 miliona dinara, jer su počele da pristižu izvršne presude 1.800 rudara koji su tužili firmu zbog neisplaćenog smenskog rada i otpremnina.

Rudari su se žalili da se dugovanja isplaćuju selektivno, a neki su nam izjavili da im je Milošević rekao da nikada neće da dobiju otpremnine dok je on direktor, jer su ga prijavili policiji zbog nekorektne isplate.

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom primopredaje novca u ugostiteljskom objektu u Beogradu. Po nalogu nadležnog tužilaštva, pripadnici MUP nastavljaju kontrolu poslovanja Resavice, a sudeći po tome da inspektori od ponedeljka pregledaju dokumentaciju kompanije i da su pretresli Miloševićeve kuće u Plažanu kod Despotovca, ovo verovatno neće biti i poslednje hapšenje u kompaniji.

Osim što je član Glavnog odbora SNS, Vladan Milošević je bio i predsednik SO Despotovac od 10. januara 2013. do 1. decembra prošle godine. Takođe je dve godine bio v. d. direktora Resavice, a mandat mu je četiri puta produžavan, što se kosi sa Zakonom o javnim preduzećima po kojem može da bude izabran za funkciju v. d. direktora samo jednom na rok od šest meseci! Na kraju, Vlada Srbije je na konkursu u novembru prošle godine postavila Miloševića za direktora na mandat od četiri godine.

Iako je rukovodio kompanijom koja je godinama u gubicima, Milošević je 2013. na ime reprezentacije, sponzorstava, donacija, poklona i reklame potrošio čak 32,2 miliona dinara! S druge strane, rudari nisu imali osnovnu opremu, pa čak ni čelične podgrade koje im štite živote, a prema izvorima "Vesti", tenderi za nabavku čeličnih podgrada kasnili su i više puta ponavljani zbog žalbi učesnika.

Po Despotovcu se pričalo i da je Milošević, iako je Resavica grcala u gubicima, a rudari radili bez odgovarajuće opreme, napravio gala proslavu kada je imenovan za direktora. Ostim toga, on je 31. decembra prošle godine napravio svadbu u ekskluzivnom restoranu u Beogradu. Hvalio se kako će među zvanicama biti i sam premijer Aleksandar Vučić, ali je došao samo ministar Aleksandar Antić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online