Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.12.2012.
08:11 >> 14:57h
Beta A

Privođenja u Kragujevcu, Novom Sadu i Somboru

Policija je jutros u Kragujevcu, Somboru i Novom Sadu uhapsila 17 osoba zbog sumnje su zloupotrebili službeni položaj.

Foto: Ilustracija

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijska uprava Kragujevac su, u dve paralelne akcije u Kragujevcu, priveli pet osoba, saznaje RTS.

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su direktora političke organizacije "Zajedno za Kragujevac" Zlatka M. (42) zbog zloupotreba službenog položaja čime je tu organizaciju oštetio za 18,5 miliona dinara, saopštio je MUP.

Krivičnom prijavom zbog istog dela biće obuhvaćen i osnivač i vlasnik dve knjigovodstvene agencije Žarko B. (35), koji je i ovlašćeno lice za raspolaganje sredstvima sa poslovnih računa nekoliko agencija iz Kragujevca i Knića.

Policija sumnjiči Žarka B. da je od septembra 2008. do novembra 2011. godine po nalogu Zlatka M. izdavao fiktivne fakture za navodno obavljena usluge oglašavanja i štampanja reklamnog i propagandnog materijala, konsalting usluga, knjigovodstvenih, revizorskih, ugostiteljskih i drugih usluga organizaciji "Zajedno za Kragujevac", iako je znao da te usluge nisu obavljene. On je, nakon uplata koje je "Zajedno za Kragujevac" obavila po fiktivnim nalozima, podigao novac za poslovnih računa i tu sumu predao na ruke Zlatku M.

Uhapšeni navodno oštetili Radnički za 550.000 evra

Kragujevačka policija uhapsila je potpredsednika fudbalskog kluba Radnički 1923
Nebojšu Vasilijevića, generalnog sekretara Darka Stojanovića i agenta Zorana Pavlovića. Policija je saopštila da se njih trojica sumnjiče da su oštetili Radnički za 550.000 evra. Prema navodima policije, sumnja se da su Vasilijević i Pavlović u martu i aprilu ugovarali transfer Filipa Kostića u holandski Groningen.

Potpredsednik kluba je tada navodno naložio generalnom sekretaru Stojanoviću da izda potvrdu o angažovanju Pavlovića u tom transferu bez ovlašćenja Upravnog odbora i Izvršnog odbora, kako nalaže statut.

Pavlović je na osnovu te potvrde, kako se navodi, zaključio sa upravom Groningena transfer Kostića za milion i 250 hiljada evra, a ugovor je potpisan 10. aprila, dok su klubovi zaključili ugovor od 700.000 evra, koji je upravni odbor retroaktivno odobrio na sednici istog dana. Pavlović je na ime provizije sa Groningenom uzeo 550.000 evra. Uobičajena provizija je 10 odsto visine transfera.

"Na taj način Radnički 1923 je oštećen za 550.000 evra, kolika je protivpravna imovinska korist koja je pribavljena FIFA agentu Zoranu P.", navodi se u saopštenju policije.

URS traži objektivnu istragu slučaja u Kragujevcu

Traže objektivnu istragu: Ujedinjeni regioni Srbije

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) današnje hapšenje dvojice funkcionera koalicije Zajedno za Šumadiju u Kragujevcu posmatraju u kontekstu višemesečnih tenzija između policijske i gradske uprave u tom gradu i traže od policije i tužilaštva da sprovedu objektivnu istragu tog slučaja.

 

Portparol tog političkog saveza Marko Selaković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da iz policijskog saopštenja nisu jasni razlozi za privođenje Zlatka Milića i Nebojše Vasiljevića, funkcionera Zajedno za Šumadiju koja je član političkog saveza URS-a. Selaković je takođe rekao da URS očekuje da policija saopšti te
razloge.

 

"Već mesecima traju tenzije između policijske i gradske uprave u Kragujevcu", rekao je Selaković i dodao da današnje hapšenje URS posmatra u tom kontekstu.

 

Upitan da li URS smatra da hapšenje funkcionera Zajedno za Šumadiju ima političku pozadinu, Selaković je rekao da on to ne tvrdi i da "nije ni tužilac ni policija", ali da URS traži objektivnu i profesionalnu istragu.

  

Hapšenja u N. Sadu i Somboru

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Novi Sad priveli su 12 osoba na teritoriji Novog Sada i Sombora, saznaje RTS.

Sumnja se da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe zloupotrebom službenog položaja, pranjem novca i utajom poreza prilikom otkupa i prodaje sekundarnih sirovina oštetili budžet Srbije i nezakonito prisvojili više od četiri miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online