Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.12.2012.
16:54 >> 19:24h
B92 A

Uroš Mišić pušten na slobodu

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić od danas se nalazi na slobodi, jer ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji.

Od danas na slobodi: Uroš Mišić

Uroš Mišić osuđen je prvobitno na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk 2007. godine, a ta kazna mu je kasnije prepolovljena.

Sud je utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao Trajkoviću da ugura u usta i da je pri tom bio svestan kakve posledice taj čin može da izazove. Mišić je i na prvom suđenju, koje se završilo u septembru 2008, bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je posle nekoliko meseci Vrhovni sud tu presudu poništio.

28. aprila 2010. Mišić je ponovo osuđen na 10 godina, da bi potom 30. aprila 2011. Apelacioni sud prepolovio kaznu zatvora. U martu ove godine Vrhovni kasacioni sud potvrdio je pravnosnažnu presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na pet i po godina zbog napada na policajca tokom utakmice Crvena zvezda- Hajduk.

Samo dva meseca kasnije Mišićeva molba za uslovno puštanje na slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne, pravosnažno je odbijena. Uroš Mišić je izašao na slobodu nedelju dana nakon što je zahvaljujući Zakonu o amnestiji iz zatvora izašao i Miladin Kovačević.

Sindikat osudio amnestiju Uroša Mišića

 

Nezavisni policijski sindikat Srbije osudio je današnje puštanje na slobodu Uroša Mišića, koji je izašao iz zatvora, jer je utvrđeno da ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji.

 

- Imajući u vidu posebno teške okolnosti pod kojima je Mišić izvršio napad na službenika policije, NPSS mora izraziti nezadovoljstvo zbog njegovog amnestiranja. Ovakvim postupanjem prema Mišiću, ali i prema drugim osuđenicima koji su napadali policajce i smišljeno činili krivična dela, a obuhvaćeni su Zakonom o amnestiji, javnosti, ali i kolegama policajcima, šalje se negativna poruka. Smatramo da je napad na radnika MUP, jednak napadu na samu državu i da za takvo postupanje ne sme biti amnestije, izjavio je Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

Utorak 04.12.2012. 17:24
Полиција не сме да бије, али ко насрне на полицију, минимум 25 година.
Utorak 04.12.2012. 17:25
Kakav god da je policajac, ovo sto je uradio ovaj nasilnik je za , cirka 3-4 godine strogog zatvora. Ugled Policije je, sa druge strane, srozan zbog onih najgorih u njihovim redovima..
Utorak 04.12.2012. 19:14
Samo da pozdravim sve na ovom sajtu..bivsi holandjanin, vojvoda_od_stare_raske, bivsisrbin..Puno srece svima u zivotu i radu i ljubavi itd. Necu se vise registrovati niti citati Vesti. Kad dezurni urednici banuju treba da napisu zbog cega to rade. Mi smo svi zivi ljudi i njihova virtuelna "moc" im ne daje za pravo da nas izbrisu bez obrazlozenja. Kako god, pozz srbadijo kojekude ;) Nadam se da ce moj odlazak doprineti visem nivou komentarisanja na ovom portalu. Zbogom Sestre i Braco a i ostalima sto su ovde samo da bi napisali neku mrznju protiv Srba..Moze vam se..Srbima ionako nema spasa !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online