Utorak 04.12.2012.
16:54 >> 19:24h
B92

Uroš Mišić pušten na slobodu

Od danas na slobodi: Uroš Mišić

Uroš Mišić osuđen je prvobitno na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk 2007. godine, a ta kazna mu je kasnije prepolovljena.

Sud je utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao Trajkoviću da ugura u usta i da je pri tom bio svestan kakve posledice taj čin može da izazove. Mišić je i na prvom suđenju, koje se završilo u septembru 2008, bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je posle nekoliko meseci Vrhovni sud tu presudu poništio.

28. aprila 2010. Mišić je ponovo osuđen na 10 godina, da bi potom 30. aprila 2011. Apelacioni sud prepolovio kaznu zatvora. U martu ove godine Vrhovni kasacioni sud potvrdio je pravnosnažnu presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na pet i po godina zbog napada na policajca tokom utakmice Crvena zvezda- Hajduk.

Samo dva meseca kasnije Mišićeva molba za uslovno puštanje na slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne, pravosnažno je odbijena. Uroš Mišić je izašao na slobodu nedelju dana nakon što je zahvaljujući Zakonu o amnestiji iz zatvora izašao i Miladin Kovačević.

Sindikat osudio amnestiju Uroša Mišića

 

Nezavisni policijski sindikat Srbije osudio je današnje puštanje na slobodu Uroša Mišića, koji je izašao iz zatvora, jer je utvrđeno da ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji.

 

- Imajući u vidu posebno teške okolnosti pod kojima je Mišić izvršio napad na službenika policije, NPSS mora izraziti nezadovoljstvo zbog njegovog amnestiranja. Ovakvim postupanjem prema Mišiću, ali i prema drugim osuđenicima koji su napadali policajce i smišljeno činili krivična dela, a obuhvaćeni su Zakonom o amnestiji, javnosti, ali i kolegama policajcima, šalje se negativna poruka. Smatramo da je napad na radnika MUP, jednak napadu na samu državu i da za takvo postupanje ne sme biti amnestije, izjavio je Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

2024 © - Vesti online