Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 26.11.2012.
20:50 >> 22:14h
Beta, rts rs A

Eskplozija i pucnjava na Kosovu

Jaka eksplozija čula se večeras oko 19 sati u blizini administrativnog prelaza Brnjak, a automatsko oružje je "radilo" pola sata kasnije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.

 Srpske zastave u Kosovskoj Mitrovici

Na administrativnom prelazu Brnjak sa Kosova prema centralnoj Srbiji, oko 19 sati čula se eksplozija, ali je situacija na prelazu mirna, rečeno je Beti u Euleksu.

U Euleksu nisu mogli ništa preciznije da kažu, osim da u eksploziji nije bilo povređenih i da nije pričinjena ni materijalna šteta.

 

Na Kosovu, na jugu Srbije i u regionu priprema se proslavljanje Dana albanske zastave, kojim se ove godine obeležava i 100 godina nezavisnosti Albanije. Zbog centralne proslave koja će biti 28. novembra u Tirani, Dan zastave u regionu će biti obeležen sutra.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije večeras je saopštenjem potvrdila da se na prelazu dogodila eksplozija.

Kako se bliži datum primene Sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima između Kosova i centralne Srbije, intenziviraju se i radovi na mestima gde je planirano postavljanje kontejnera u kojima će biti smešteni službenici i pripadnici Euleksa koji će kontrolisati promet ljudi i vozila.

U toku dana ravnan je teren teškim mašinama u međuzoni između prelaza Jarinje i Rudnica. Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović potvdio je
za agenciju Beta da su i na prelazu Brnjak u toku radovi na pripremi
zemljišta za postavljanje kontejnera. Ni na jednom od dva prelaza izmedu Kosova i centralne Srbije nije bilo okupljanja građana.

Osim eksplozije, na Kosovu se večeras desio još jedan incident. Nepoznate osobe pucale su večeras na dežurnu smenu Vatrogasnog doma u severnom delu Kosovske Mitrovice, saopštili su predstavnici kosovsko-mitrovačke Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

"U 19.20 iz automobila marke 'fijat brava' crvene boje, tri osobe pucale su iz automatske puške i pištolja na dežurnu smenu u Vatrogasnom domu u severnom delu Kosovske Mitrovice, i potom pobegle ka istočnom mostu", navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je izašla na mesto incidenta i u toku je uviđaj.

Prema rečima očevidaca, pucale su nepoznate osobe, najverovatnije Albanci, koje su došle da postave albansku zastavu na banderu u blizini zgrade Kancelarije.

Prostorije Kancelarije za KiM se nalaze u naselju Bošnjačka mahala.

 

Pantić: Postoji opasnost od sukoba

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je večeras posle pucnjave u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu tog grada, da postoji
opasnost od ozbiljnih sukoba.

"Od međunarodne zajednice očekujem brzu reakciju i osudu ovog incidenta i raspoređivanje snaga na ovom terenu, jer je očigledno da se tenzije podižu svakoga dana i da postoji realna opasnost da dođe do ozbiljnih sukoba", kazao je Pantić novinarima.

On je izrazio očekivanje da će Kfor i Euleks sprovesti hitnu istragu i uhapsiti počinioce, za koje tvrdi da su još uvek u Bošnjačkoj mahali.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.11.2012. 21:38
http://facebookreporter.org/2012/11/26/двери-јављају-издаја-почела-изградња/ Саборци Двери са севера КиМ јављају да уз велико присуство жандармерије, српске грађевинске фирме крећу у изградњу царинских пунктова на административној линији са Косовом и Метохијом. Саборци Двери из повереништава на северу КиМ јављају да је издаја већ почела: велики број багера и других грађевинских машина налази се на административним прелазима са стране централне Србије. Почела је изградња царинских пунктова, што фактички значу да држава Србија прави границу са тзв. републиком Косово. Радове изводе српске фирме, а обезбеђују их јаке снаге жандармерије.
Ponedeljak 26.11.2012. 22:17
Sve vam pisemo Arnauti.!
Utorak 27.11.2012. 07:48
Kfor i Euleks nece nikoga uhapsiti, jer su Oni u planu sprovodjenja otimanja Kosmeta od matice Srbije, jer Oni nisu da zastite manjinu, tj. srbe nego da zastite zlocince siptare. Oni su postavljeni i sastavljeni od pripadnika zemalja koje su nasi neprijatelji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online