Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 17.11.2012.
05:03
Večernje novosti A

"Luka Bojović čekićem ubio Jurišića"

Luka Bojović je organizovao ubistvo, a potom i lukvidirao Milana Jurišića Jureta. Udarao ga je čekićem po glavi, a onda smo nastavili da ga udaramo Miloš Simović i ja. Udarali smo ga sve dok je davao znake života. Ovim rečima i gotovo do detalja, Sretko Kalinić je španskom istražnom sudiji Specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku, opisao šta se dešavalo u stanu u centru Madrida gde je 2006. godine surovo likvidiran pripadnik "zemunskog klana", saznaju Večernje novosti.

Optužba Sretka Kalinića: Vuk Bojović
 

"Ne znam zašto mu je smetao Jurišić, ali se stalno nešto žalio na njega. Onda je jednog dana došao Luka Bojović i rekao da moramo da ga ubijemo", ispričao je Kalinić u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Gotovo sve ono što je rekao u bolesničkoj postelji u zagrebačkoj bolnici leta 2010. godine, gde je ležao posle sukoba u kojem ga je teško ranio Miloš Simović, Kalinić je ponovio i pre dva dana. Opisao je jezive detalje zločina, a potom i uklanjanja tragova.

Proces u Beogradu

U ovom trenutku još nije odlučeno gde će biti održano suđenje za ubistvo Milana Jurišića Jureta. Postoji velika mogućnost da se predmet ustupi Srbiji, što bi značilo i skoro izručenje Luke Bojovića. Ovaj proces, pošto su ostala dvojica osumnjičenih ovde, odvijao bi se u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

"Ubili smo ga čekićem. Telo smo raskomadali testerom za sečenje drva. Delove smo samleli u mašini za mlevenje mesa, ali prva koju smo koristili se polomila, pa smo kupili drugu. Ceo stan je bio pun krvi. Čistili smo ga četiri ili pet dana", naveo je Kalinić.

Delovi Jurišićevog tela spakovani su u nekoliko kesa, a potom pobacani u reku koja protiče kroz Madrid. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić, baš onako kako je Kalinić svedočio.

On je iznova potvrdio da su žrtvu samleli, da bi kasnije od delova Jurišićevog tela napravili gulaš, koji je pojeo Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala.

"Mi smo se pravili da ne možemo da jedemo jer smo već ručali. Sa uživanjem smo gledali kako jede ljudsko meso i jedva smo se uzdržali da ne prasnemo u smeh", rekao je Kalinić istražnim organima u bolnici u Zagrebu, precizirajući da su meso mleli u "Bošovoj" mašini, upravo onoj koja je pronađena u reci Manzanares. To je pre dva dana ponovio i Špancima.

Za razliku od Kalinića, Miloš Simović nije bio raspoložen za saradnju sa španskim istražnim organima. Uglavnom nije želeo da odgovara na pitanja i većinu odgovora je prećutao. Španski sud sumnjiči njega, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za monstruozno ubistvo.

Večernje novosti saznaju da su španski istražni organi veoma zadovoljni izuzetnom saradnjom sa srpskom policijom i pravosuđem. Svedočenje Kalinića, ali i razmenjene informacije, smatraju, dovešće vrlo brzo do otpočinjanja suđenja za ubistvo Milana Jurišića Jureta.

POVEZANE VESTI

Subota 17.11.2012. 08:04
Nedavn je njegov tata Vuk Bojović javno na tv izjavio kako je njegov sin Luka nevin,kako mu je sve to namešteno od pojedinih političkih struktura i službe državne bezbednosti...
Subota 17.11.2012. 07:51
U najmanju ruku neobična priča, i vrlo sumnjiva...od početka do kraja. Ko još može vjerovati ovom gadnom zlikovcu? Posebno to mlevenje, spremanje ručka i šta sve ne!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online