Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 09.11.2012.
10:51
Blic, Alo A

Ko je zaslužio amnestiju - Uroš Mišić ili baka Danica?

Među onima koji će se naći u koloni zatvorenika koji će prema novom Zakonu o amnestiji biti prvi oslobođeni nalaze se Miladin Kovačević i Uroš Mišić. Sretenu Jociću i napadačima na francuskog navijača Brisa Tatona pomenuti zakon vreme u zatvoru skraćuje za 10 odsto. Međutim, novi Zakon će najpravičniji biti prema baki Danici Đuričić (81), osuđenoj na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva svog supruga Slobodana (83), koji je svojevremeno molio bivšeg predsednika Borisa Tadića da mu pomiluje suprugu i preispita sudsku odluku i drakonsku kaznu. Njena kazna biće umanjena za skoro dve godine.

Uroš Mišić

Zakonom o amnestiji obuhvaćeno je 3.600 od ukupno 8.000 osuđenika. Najveća povlastica, potpuno oslobađanje od daljeg izdržavanja kazne, odnosi se na one koji su na dan stupanja na snagu ovog zakona prvi put pravosnažno osuđeni do tri meseca zatvora. Na umanjenje kazne za 50 odsto mogu da računaju osuđeni od tri do šest meseci zatvora. Potom slede oni kojima se kazna smanjuje za četvrtinu, i na kraju zatvorenici (osuđeni za teška ubistva i teške slučajeve razbojničke krađe i razbojništva) sa smanjenjem od 10 odsto.


Miladin Kovačević (kazna 27 meseci zatvori) i Uroš Mišić (pet i po godina) pripadaju kategoriji zatvorenika kojima se kazna smanjuje za četvrtinu i oni će se umesto u januaru, odnosno u junu naredne godine, najverovatnije naći na slobodi do kraja ovog meseca. Procedura za njihovo puštanje iz zatvora počinje stupanjem na snagu Zakona o amnestiji, osam dana posle objavljivanja u "Službenom glasniku".

Miladin Kovačević krajem meseca može da se nađe na slobodi
 


Zahvaljujući novom Zakonu biće smanjena kazna i baka Danici koja je u decembru 2009. udarila supruga tučkom za meso po glavi posle svađe oko vrele supe?! Muž je preživeo, a pošto je baka osuđena on je molio kancelariju tadašnjeg predsednika Borisa Tadića da je amnestira, međutim, to nije urodilo plodom. Tako je Danica odslužila oko godinu i sedam meseci svoje kazne, i to mahom u zatvorskoj bolnici, zbog zdravstvenog stanja.


Njen sin Ljubomir kaže da Slobodan nije bio u stanju da joj ode u posetu "jer je već imao dva moždana udara i strahuje da bi ga i novi strefio kada bi video gde se ona nalazi". Danica se, sa druge strane, nadala bar amnestiji, koja će joj "skratiti put" do uslovnog otpusta.

Petak 09.11.2012. 11:01
O nekima koji će biti pušteni, još će da se čuje. Male kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja, a to je promena u glavi povodom pogleda na život i svet. Naprotiv, stovilo se uverenje da se ništa više ne kažnjava. Komšija je rekoa da je trebao svoj spor oko pogažene međe da reši nečijom razbijenom glavom, jer ko danas odgovara u Srbiji za fizički obračun. Potpuno ishitrena odluka skupštine, predsednika.
Petak 09.11.2012. 18:31
Ja predlazem da se prvo pomiluje Zvezdan Jovanovic, oko mu se sokolovo pozlatilo.
Petak 09.11.2012. 13:26
Sad ce kriminal tek da procveta, a mozda je to politika vlasti zbog mira u drzavi. U ostalom ko ce dzabe lebom hraniti tu guliju,verovatno nemaju ni hleba da im daju da jedu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online