Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 08.11.2012.
11:05
Novi magazin A

Iz MUP-a niko nije saslušan

Niko od visokih funkcionera MUP još nije saslušan u vezi s prisluškivanjem predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, kao ni u vezi sa incidentom na auto-putu, kada je navodno presečena kolona automobila u kojoj je bio Nikolić.

Kako je za dnevnik Danas potvrđeno u MUP, istraga u oba slučaja je u toku, a zvaničnici policije neće davati izjave do njenog okončanja.

Vučić rekao da će do kraja nedelje izaći sa informacijom o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je i kakvu ulogu imao u tome
 

Aleksandar Vučić rekao je da ostaje pri stavu da će do kraja nedelje izaći sa informacijom o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je i kakvu ulogu imao u tom sistemu i reći sve što ima da kaže o tome, kao i da će nakon toga "doći do određenih promena“.

- Ima tu više interesantnih stvari. Rekao sam da ću do kraja nedelje sve reći, kao što sam rekao da ću izaći sa informacijama o Politici, Dnevniku i Novostima. Tu sam kasnio dva dana, ovog puta neću kasniti - rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da će doći do određenih promena nakon afere prisluškivanja, ali nije precizirao na kojim nivoima.

Srđan Korać iz Centra za bezbednosne studije kaže da bi prvo trebalo ispitati sve činjenice, utvrditi odgovornost, pa onda izaći u javnost sa konkretnim imenima.

- Ukoliko je Vučić mislio na personalne promene, pitanje je koliko će one uticati na reformu policije. Na odgovorna mesta trebalo bi da dođu profesionalci koji imaju rezultate za sobom, a ne politički podobni, rekao je Korać i dodao da je prisluškivanje visokih državnih funkcionera ozbiljan problem i da Uprava kriminalističke policije nema ovlašćenja da traži listinge i prisluškuje bez naloga suda.

Večernje novosti pišu da su u džipu Uprave saobraćajne policije, koji je prošlog

Afera u režiji tajkuna?

Vučić: Šokiran sam lažima

petka nekoliko puta pokušavao da iseče kolonu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, bile su dve osobe.

Na fotografijama se za volanom nazire lik, što isključuje mogućnost da je vozilom upravljao načelnik ove Uprave general Dragiša Simić, ali se ispituje da li je on bio na suvozačkom mestu.

Postoji osnovana sumnja da je službenim džipom načelnika Simića upravljao njegov lični vozač Saša Pejić, a da je on, navodno, bio pored njega.

Slike napravljene sa snimaka sigurnosnih kamera na naplatnim rampama Bubanj potok i isključenje za Smederevo na auto-putu Beograd -Niš, lošeg su kvaliteta i u toku je njihova obrada i "čišćenje“.

Dva CD sa snimcima sa sigurnosnih kamera na naplatnim rampama Bubanj potok i isključenje za Smederevo u sredu su prosleđena Sektoru unutrašnje kontrole MUP Srbije, koji je započeo istragu ovog incidenta. Službene izjave su, po nalogu vrha policije, napisali i Simić i Pejić.

Istovremeno, istragu sprovode i operativci Bezbednosno-informativne agencije koji analizom baznih stanica mobilne telefonije duž pomenute deonice pokušavaju da identifikuju vozača, ali i druge saputnike u policijskom džipu. Tako će krivci za ugrožavanje bezbednosti predsednika Srbije biti utvrđena iz dva različita izvora, kada se obe istrage završe.

Drama na auto-putu dogodila se u petak uveče, kada se džip Uprave saobraćajne policije iznenada ustremio na kolonu u kojoj je bio predsednik Nikolić, koji se bio zaputio ka Kragujevcu. "Uljez“ je nekoliko puta pokušao da "iseče“ pratnju, pa su u jednom trenutku predsednikovi telohranitelji repetirali oružje. Srećom, teže posledice su izbegnute, pošto je džip posle jurnjave skrenuo ka Smederevu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.11.2012. 13:07
Podigla se prašina i svako je nešto ućario.
Četvrtak 08.11.2012. 11:44
Mogul da pitam Nikolica i Vucica -A KO JE ZA VREME DS-a PRISLUSKIVAOI i davao vam informacije . Jer ste imali informacije cak i sa "strogo poverljivo" . Bice da je ovo skupljanje JEFTINIH poena . I nikad ne zaboravite vlade se menjaju policajci ostaju ,jedne otpustite drugi su "spavaci" vec tu!
Četvrtak 08.11.2012. 12:01
Iz MUP-a niko nije saslušan.Nikada i neće biti saslušan.Takve stvari su retka pojava u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online