Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.11.2012.
19:52
RTS A

Pauk "krade" Piroćancima kola

Građani kojima je pauk uklonilo automobile sa regularnih parking mesta, ovih dana policijskoj upravi u Pirotu prijavljuju krađe automobila. Oni tvrde da nisu učinili saobraćajni prekršaj, a u opštini kažu da se uklanjaju ne samo nepropisno parkirana nego i vozila za koja nije plaćeno parking mesto.

Kola odnose i onima koji nisu platili prethodne kazne
 

Goran Ristić je jedan od oko 20 Piroćanaca, koji su ovih dana prijavili krađu automobila, jer im je pauk vozilo odnelo uredno parkirane automobile.


"Razlog je po njihovoj priči, par neplaćenih doplatnih karata. Podneću privatnu tužbu za nadoknadu štete. Vozilo neću podizati sa depoa parkinga, jednostavno tražim da mi se vozilo vrati na mesto odakle je odnešeno", kaže Ristić.

Saobraćajna policija objašnjava da oni intervenišu kod uklanjanja vozila, samo ukoliko se radi o saobraćajnom prekršaju, a da za neplaćanje parkinga nisu nadležni.

"U tim slučajevima Saobraćajna policija ne postupa. Mi nismo dobijali zahteve od strane JP 'Parking servis' za pružanje asistencije, pre bih rekao da oni nama pružaju asistenciju prilikom uklanjanja nepropisno parkiranih vozila", kaže Miljan Kostić, zamenik komandira Saobraćajne policijske ispostave.


U opštinskoj saobraćajnoj inspekciji kažu da se ovoj službi građani nisu obraćali za pomoć, ali da za ovakve slučajeve postoje zvanične državne institucije.

"Postoji odluka o javnim parkiralištima koje je donela Skupština opština Pirot i pre par meseci su donete izmene i dopune odluke o javnim parkiralištima. Prema njima je propisano da se može ukloniti ili privremeno blokirati točkovi na vozilu, koje nije redovno izmirivali obaveze prema Parking servisu", kaže Slobodan Rančić iz Opštinske saobraćajne inspekcije.

U "Parking servisu" nisu voljni da komentarišu sve veći broj prijava za krađu automobila, a kako RTS saznaje u opštini Pirot, razmatra se i mogućnost da, zbog lošeg poslovanja, JP "Parking servis" bude ukinuto i pripojeno JP "Komunalac".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.11.2012. 21:54
Cenjeni g.Rančiću vi ste tu da sprovodite zakon i da ludima vratite nelegalno oduzeta vozila. Namena policije je da kontolise postovanje zakona, nije namena Vas policiskih cinovnika da sedite po kafanama sa opstinskim delbenderima i da uz masnu prasetinu smisljate kako da nasamarite gradjane Pirota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online