Četvrtak 01.11.2012.
19:52
RTS

Pauk "krade" Piroćancima kola

Kola odnose i onima koji nisu platili prethodne kazne
 

Goran Ristić je jedan od oko 20 Piroćanaca, koji su ovih dana prijavili krađu automobila, jer im je pauk vozilo odnelo uredno parkirane automobile.


"Razlog je po njihovoj priči, par neplaćenih doplatnih karata. Podneću privatnu tužbu za nadoknadu štete. Vozilo neću podizati sa depoa parkinga, jednostavno tražim da mi se vozilo vrati na mesto odakle je odnešeno", kaže Ristić.

Saobraćajna policija objašnjava da oni intervenišu kod uklanjanja vozila, samo ukoliko se radi o saobraćajnom prekršaju, a da za neplaćanje parkinga nisu nadležni.

"U tim slučajevima Saobraćajna policija ne postupa. Mi nismo dobijali zahteve od strane JP 'Parking servis' za pružanje asistencije, pre bih rekao da oni nama pružaju asistenciju prilikom uklanjanja nepropisno parkiranih vozila", kaže Miljan Kostić, zamenik komandira Saobraćajne policijske ispostave.


U opštinskoj saobraćajnoj inspekciji kažu da se ovoj službi građani nisu obraćali za pomoć, ali da za ovakve slučajeve postoje zvanične državne institucije.

"Postoji odluka o javnim parkiralištima koje je donela Skupština opština Pirot i pre par meseci su donete izmene i dopune odluke o javnim parkiralištima. Prema njima je propisano da se može ukloniti ili privremeno blokirati točkovi na vozilu, koje nije redovno izmirivali obaveze prema Parking servisu", kaže Slobodan Rančić iz Opštinske saobraćajne inspekcije.

U "Parking servisu" nisu voljni da komentarišu sve veći broj prijava za krađu automobila, a kako RTS saznaje u opštini Pirot, razmatra se i mogućnost da, zbog lošeg poslovanja, JP "Parking servis" bude ukinuto i pripojeno JP "Komunalac".

2024 © - Vesti online