Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 14.10.2012.
04:41
Blic A

Žena Luke Bojovića bila poslastičar u Valensiji

Barbara Bojović, ćerka proslavljenog golmana OFK Beograda i Partizana Petra Borote (preminuo u Đenovi 2010), sa Lukom ima troje dece. Od njegovog bekstva iz Srbije 2010. i ona živi u Španiji, a 3. juna 2011. je otvorila kafeteriju i poslastičarnicu "Sladoledi i dezerti" u Finestratu kod Valensije.

Kod nje pronađeno pola miliona evra: Barbara Bojović, supruga Luke Bojovića
 

"Očigledno je bilo da su se iskreno voleli i znali smo da su se nekoliko puta našli u Španiji. Ali, ni onda nismo mogli da mu uđemo u trag. Komunicirali su šifrovanim porukama", izjavio je posle Lukinog hapšenja Fernando Guero, policajac koji je rukovodio istragom.


Ona je bila posvećena deci, koji su sportisti i odlični đaci. Reklo bi se da su vodili idealan život. Zato su svi koji je poznaju ostali u šoku kada su saznali da je njen suprug traženi kriminalac i ubica. Španski mediji su je opisivali kao izuzetno elegantnu, ljubaznu i lepu ženu.

Dačić: Akcija španske policije bila državna tajna

"Španska policija je ovu akciju proglasila za državnu tajnu do ponedeljka. Ovo je važna akcija i tek u ponedeljak očekujemo informacije iz Španije o identitetu uhapšenih i za šta se sumnjiče", objašnjava za Blic ministar policije Ivica Dačić.

"I ona je sama bila iznenađena kada smo joj rekli za šta ga sve teretimo. Rekla nam je da zna da se skriva, ali da ne veruje da je u stanju da učini to što smo joj rekli", tvrdio je Guero.

Nikola i Barbara Bojović, brat i supruga Luke Bojovića, koji su preksinoć uhapšeni na Kanarskim ostrvima, prema saznanjima beograskog Blica dovode su u vezu s pranjem novca od kokaina kroz građevinske firme. Španska policija je kod njih pronašla pola miliona evra u gotovini.

Njih dvoje već dva dana saslušava španska policija. Sa njima su uhapšene još 22 osobe, većinom državljana Srbije, od kojih je do sada poznat identitet Vladimira Mijatovića, Nenada Jorca, Slaviše Ristovića, Željka Nešovića, Gorana Radulovića i Srđana Kovačevića. U akciji je otkrivena laboratorija skanka, a zaplenjena je i dokumentacija o pranju novca od droge.

I dalje u pritvoru u Španiji: Luka Bojović
 

Akcija španske policije izvedena je u saradnji s radnom grupom iz Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije koja je vodila i istragu koja je u februaru dovela do hapšenja Luke Bojovića u Valensiji. Akcija je, kako tvrde Španci, nezavisna i deo je borbe protiv jedne od oko 600 kriminalnih grupa u njihovoj zemlji.


Podaci španske policije ukazuju na to da se uhapšena grupa dovodi u vezu s likvidacijama, švercom kokaina iz Južne Amerike u Španiju i zemlje Evropske unije, i pranje novca.


U akciji je pretreseno više od 20 lokacija od Las Palmasa i Alikantea kod Valensije, i to stanovi i privatne firme, kao i da su među uhapšenima državljani Srbije, Hrvatske i BiH.


Srpska policija nema podatke o kriminalnim aktivnostima uhapšene šestorke čiji su identiteti saopšteni. Srpski MUP pretpostavlja da Mijatović, Jorac, Ristović i Nešović duže vreme žive u Španiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.10.2012. 05:50
A sto ti je ljudska pravda. I ministri i jane licnosti i lopovi kradu a jedni zive na dedinju a drugi robijaju. Nece Dulic dobiti nista kao sto nije dobila ni Ceca, kao ni Biljana Srbljanovic i masa drugih. Nagodit ce se sa sudom ali ovog Bojovica ce da oderu. nekazem da netreba ali sto samo njega? Zasto ne oderu i Dulica, i Biljanu Srbljanovic i Cecu i sve one koji su ogresli u drogu i lopovluk.
Nedelja 14.10.2012. 04:53
ja ne vidim razliku izmedju njega i politicara ? dok im je trebao bio je ok kad ne onda postao opasan kriminalac ,e niej bio ministar kao dulic da sedi na fotelju i drpa milione ovaj se krio i pravio pare
Nedelja 14.10.2012. 07:46
Žena u većini sličajeva zna šta joj muž radi, pogotovu aku su nezakonite finansije u pitanju. Kao kada kuma kaže da nije znala da joj muž svoje radnike u fabrici plastike plaća od osam do petnaest hiljada. Šef smene ima petnaest.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online