Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 14.10.2012.
02:52
Blic A

Tužilac traži dve godine zatvora za Dulića

Tužilac za organizovani kriminal podneo je optužni predlog protiv Olivera Dulića, Zorana Drobnjaka i Nebojše Janjića zbog zloupotrebe službenog položaja, a kako saznaje beogradski Blic, Miljko Radisavljević tražiće po dve godine bezuslovnog zatvora za osumnjičene jer su omogućili "Nuba investu” da dobije dozvolu za postavljanje optičkih kablova.

Na tapetu: Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja

Istraga se nastavlja da bi se proverilo da li su osumnjičeni od Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika "Nuba investa” (koje se sada zove "Targo telekom”), uzeli mito.


"Tužilaštvo je predložilo da se posle održavanja glavnog pretresa i izvođenja dokaza okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora. Rad na predmetu se nastavlja. Istražujemo da li u delu ima naznaka da je bilo davanja i uzimanja mita".

"Radimo zajedno s našom policijom, kolegama iz inostranstva, istražujemo tokove novca i verujemo da ćemo uspeti da utvrdimo da li ima još umešanih koji nisu obuhvaćeni optužnim predlogom", rekao je za Blic Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.


Njima se stavlja na teret da su preduzeću "Nuba invest” iz Beograda nezakonito izdali lokacijske dozvole, tehničke uslove, saglasnost i građevinske dozvole i da su to uradili i pored upozorenja zaposlenih u samom Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje i zaposlenih u preduzeću "Putevi Srbije".

Pored toga u optužnom predlogu terete se da je prilikom odlučivanja o zahtevima "Nuba investa" ovaj investitor bio u povlašćenom položaju jer je od svih drugih investitora zahtevano da pre odlučivanja dostave svu dokumentaciju o planiranju i izgradnji.

Iz slovenačke kompanije "Nuba“ juče su negirali sve optužbe.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.10.2012. 08:23
NIje realno... trebalo bi min sedam godina plus oduzimanje imovine i blokiranje racuna steceno kriminalom
Nedelja 14.10.2012. 08:11
Да није жалосно било би смешно!
Nedelja 14.10.2012. 10:34
Pored najtezih privrednih mahinacija i halapljivosti, svojstvenih ovakvim ljudima, mnogi zaboravljaju na jednu vaznu cinjenicu iz sramne biografije ovog lupeza! Bio je jedan od kolovodja teroristicke organizacije "Otpor" koja je organizovana i opremljena od strane NATO i zapadnih obavestajnih sluzbi. Obucili su ih u Madjarskoj za politicke sabotaze i rusenje pravnog poretka u Srbiji, sto je recept i u svim drugim zemljama u kojima Zapad hoce da instalira poslusnu marionetsku vlast. Po meni, samo zbog ovog nedela, ovog izdajnika bi trebalo zatvoriti, a kljuc od buvare baciti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online