Nedelja 14.10.2012.
02:52
Blic

Tužilac traži dve godine zatvora za Dulića

Na tapetu: Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja

Istraga se nastavlja da bi se proverilo da li su osumnjičeni od Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika "Nuba investa” (koje se sada zove "Targo telekom”), uzeli mito.


"Tužilaštvo je predložilo da se posle održavanja glavnog pretresa i izvođenja dokaza okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora. Rad na predmetu se nastavlja. Istražujemo da li u delu ima naznaka da je bilo davanja i uzimanja mita".

"Radimo zajedno s našom policijom, kolegama iz inostranstva, istražujemo tokove novca i verujemo da ćemo uspeti da utvrdimo da li ima još umešanih koji nisu obuhvaćeni optužnim predlogom", rekao je za Blic Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.


Njima se stavlja na teret da su preduzeću "Nuba invest” iz Beograda nezakonito izdali lokacijske dozvole, tehničke uslove, saglasnost i građevinske dozvole i da su to uradili i pored upozorenja zaposlenih u samom Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje i zaposlenih u preduzeću "Putevi Srbije".

Pored toga u optužnom predlogu terete se da je prilikom odlučivanja o zahtevima "Nuba investa" ovaj investitor bio u povlašćenom položaju jer je od svih drugih investitora zahtevano da pre odlučivanja dostave svu dokumentaciju o planiranju i izgradnji.

Iz slovenačke kompanije "Nuba“ juče su negirali sve optužbe.

2024 © - Vesti online