Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 06.09.2012.
15:16
Beta A

Krvava narkomanka grebala policajca

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je policajca iz stanice Stari grad u Beogradu tokom intervencije napala zavisnica od droge i da se taj policajac boji za svoj život, jer je moguće da je zavisnica obolela od HIV-a ili hepatitisa.

Policajac će tek za šest meseci znati da li je zaražen
 

"Policijski sindikat Srbije godinama upozorava odgovorne starešine u MUP-u da se donese Pravilnik o zaštiti na radu policajaca i obezbedi odgovarajuća oprema, kao što su rukavice i maske, kako bi se ovakve situacije izbegle", naveo je u saopštenju predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

On je dodao da je napadnutom policajcu ukazana pomoć Klinici za infektivne bolesti, gde je testiran.

"Nadamo se da mu nijedan od virusa nije prenesen. Zbog toga ovaj policajac neće smeti šest meseci da zagrli svoju decu u strahu da ih ne zarazi", naveo je Mijailović.

Predsednik sindikata je dodao da je policija juče pozvana u lokal u centru Beograda zbog remećenja javnog reda i mira i da je policajca, kada je tražio ličnu kartu, zavisnica ga je "napala i krvavim rukama, najverovatnije od ranije razbijenih čaša i flaša, ogrebala po vratu".

"U njenoj tašni nađena je velika količina lekova, između ostalog medikamenti koji su zamena za narkotike, kao i za lečenje najtežih bolesti", naveo je Mijailović.

Mijailović je dodao da "građani moraju da stanu uz policiju" da bi policija stala ispred građana i zaštitila ih od kriminalaca i siledžija.

"U poslednje vreme napadi na policajce se pravdaju, dok svaki loš postupak dobija veliku negativnu pažnju, pa se izgleda stvorilo mišljenje da se policajci mogu napadati i omalovažavati bez posledica", ocenio je Mijailović.

Predsednik sindikata je naveo da je za poslednjih sedam dana, pored opisanog napada, navijač je potegao nož na policajca na stadionu OFK Beograd, dok je jedna osoba, privedena u stanicu Voždovac, policajce poprskala krvlju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.09.2012. 20:48
Ма најбоље да седе кући и примају плату, да случајно не би страдали. Замислите вест, полицајац у страху од криминалца, да случајно не буде повређен. Па ваљда постоји нека процедура приликом приласка особама које су евентуално потенцијално опасне по живот и здравље. Изгледа да је наш највећи проблем у полицији неообученост, нешколованост, једном речју не професионалност. Џабе министру све десетке, кад је позапошљавао приучене и необучене полуписмене персоне. Зато и настају толики проблеми. Нормални грађани буду премлаћени или убијени, а беже од лудака, наркомана и разноразног другог олоша.
Četvrtak 06.09.2012. 15:20
Па немојте, у наслову стоји да је заражена, док у тексту могуће да је ХИВ позитивна?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online