Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 30.08.2012.
03:30
Večernje novosti A

Džajić: Ne želim milost države

Iako se već priča da je predsednik Tomislav Nikolić spreman da Dragana Džajića oslobodi krivičnog gonjenja, on želi da na sudu dokaže svoju nevinost.

Dragan Džajić hoće na sudu da dokaže svoju nevinost
 

Od momenta kad je protiv njega pokrenut krivični postupak, a od tada je prošlo četiri i po godine, Džajić tvrdi da nije kriv, da nikada nije oštetio ni Crvenu zvezdu niti ijednog njenog igrača. Uveren je da će sud doneti odluku u njegovu korist. Sve dok se postupak ne okonča, ne razmišlja da se vrati na čelo našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.
 

Prema izvorima bliskim fudbalskim krugovima, Džajić bi i pre kraja okončanja postupka, možda čak i sledećeg meseca, mogao da bude "pomilovan". Navodno, mnogi smatraju da Džajić nije kriv i da mu je hapšenjem, a onda i suđenjem, naneta velika nepravda.

Advokat Tihomir Konsantinović objašnjava da, iako to nije uobičajena praksa, predsednik može da da pomilovanje i dok je krivični postupak u toku.

"Predsednik države može da pomiluje bilo kog pojedinca i da ga, ukoliko je osuđen, oslobodi izdržavanja kazne ili, kao u Džajićevom slučaju, da ga oslobodi krivičnog gonjenja. Kad bi se to dogodilo, Džajić bi se jednostavno smatrao neosuđivanim. Potrebno je i da Komisija za pomilovanja da svoje mišljenje, ali predsednik donosi konačnu odluku i ne mora da se drži mišljenja komisije", kaže Konstantinović.

Koliko je odlučan u svojoj borbi da dokaže nevinost, dokaz je i činjenica da je Džajić neposredno pred početak suđenja odbio da sa tužilaštvom sklopi nagodbu. Ponuđeno mu je da u zamenu za priznanje krivice bude osuđen na dve godine zatvora i da uplati dva miliona evra u humanitarni fond. Džajić je zatim izašao sa kontraponudom - da sa tužilaštvom pregovara da se odustane od optužbi protiv njega i ostalih optuženih, jer smatra da nisu počinili krivična dela.
 

Perica Ognjenović

Za 19 meseci, otkako je započeo glavni pretres, sudsko veće saslušalo je brojne svedoke, među njima i dvojicu fudbalera, Pericu Ognjenovića i Zorana Njeguša, čiji su transferi, od ukupno četiri, prema stavu tužilaštva, sporni. Oni su imali samo reči hvale za Džajića, tvrdeći da je za njih bio "drugi otac". Niko ni od drugih svedoka, a tu su najbrojniji članovi Upravnog odbora Crvene zvezde, nijednom rečju nije teretio Džajića, ali ni ostale optužene, Vladimira Cvetkovića, Miloša Marinkovića i Ranka Stojića.

Dragan Džajić je navikao da uvek bude u žiži, tako je od njegove 17. godine... A danas, prepliću se priče o povratku u Crvenu zvezdu i aboliciji.

Navijači žele povratak Džajića u predsedničku fotelju
 

"Nemam neki poseban komentar. Već duže vremena govorim da je moj primarni cilj da se, najzad, reši moje sudsko pitanje, a tek potom mogu da pričam o drugim temama. I kada je Zvezda u pitanju, ništa se nije promenilo. To je moj klub za sva vremena, a da li ću se vratiti na "Marakanu" i u kojoj ulozi, o tome možemo da govorimo tek po okončanju sudskog postupka. A siguran sam da će pravda pobediti i da ću uskoro biti oslobođen svih optužbi", kaže Džajić.

Očigledno je da Džajiću čak i smetaju priče da će državni vrh pomoći da dobije svoju bitku života.

"Naravno da prija kada pročitaš da su svi uz tebe i da žele da pomognu, i to je neka satisfakcija. Ali ja na sve gledam iz drugog ugla. Sve ovo nije trebalo da se desi, nisam ništa uradio da bih se plašio konačne odluke. Borim se za istinu skoro pet godina i izdržaću. Želim da iz ovoga izađem sam, jer za sve ovo vreme nisam tražio veze i vezice, već sam verovao da ću dokazati da sam radio pošteno i časno."

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.08.2012. 12:54
Džaja je fudbalska legenda svetskog kalibra i gospodin čovek koji ni u kom slučaju ne bi ukaljao svoj obraz, ni obraz svoje porodice nekim menadžerskim jajarenjem, koja su svakako prisutna i u srpskom fudbalu. Nekom je u jednom trenutku zatrebalo da se digne zla prašina oko njega i Cvetkovića i da ih onako, kao poslednje kriminalce, sa lisicama, šetaju pred krvožednim novinarima i fotoreporterima. Zbog svega toga siguran sam da će se odbraniti od ove ljage koja mu je naneta, kao što sam siguran da zbog svog ponosa neće tražiti nikakvo pomilovanje, odnosno prekidanje istrage. Želim mu da se uspravno i časno vrati u svoju i našu Zvezdu, jer njoj, kao njena zlatna "zvezda" i pripada !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online