Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.09.2015.
19:17
blic.rs A

Tomin sin doveo Kineze na "Marakanu"!

Sin srpskog predsednika Tomislava Nikolića, Branislav, na "Marakanu" je doveo delegaciju kineskih privrednika koja već nekoliko dana boravi u Srbiji.

FK Crvena zvezda
Foto: Ilustracija

- Oni su u Srbiji sasvim drugim povodom, pre svega zbog poslova kompanija koje predstavljaju. Međutim, žele da vide i kako sport u Srbiji funkcioniše - poručio je Nikolić.

On je inače selektor reprezentacije Srbije do 18 godina. Takođe, cela porodica Nikolić je u dobrim odnosima sa Milanom Bačevićem, srpskim ambasadorom u Kini čija je ćerka udata za Branislavljevog rođenog brata.

Spartak pustio menicu

Subotički Spartak je pre nekoliko dana pustio menicu Crvenoj zvezdi kako bi naplatio prvu ratu obeštećenja za transfer Srđana Plavšića. Zvezda je bila dužna da isplati subotičkom superligašu 150.000 evra, a kako se to nije desilo, rukovodstvo Spartaka je odlučilo da blokira račun Crvenoj zvezdi.

Naravno, Kinezi su tražili sastanak sa čelnim ljudima Crvene zvezde i izneli nekoliko inicijalnih predloga kako bi saradnja mogla što pre da se uspostavi. Sa njima su razgovarali aktuelni i počasni predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović i Dragan Džajić.

- Žele da njihovi igrači i treneri uče od nas. Naravno, ovo je bio tek prvi sastanak pa je još rano za neke konkretne informacije, ali znaju koliko je Zvezda veliki klub i žele da uspostave što čvršće veze sa nama. Ono što je dobro za nas je da pored prijateljskih postoji i mogućnost uspostavljanja ekonomskih odnosa sa nekom od kineskih kompanija - objasnio je Mijailović.

I Dragan Džajić je bio veoma zadovoljan ishodom razgovora.

- Ovo je bio tek prvi razgovor, ali je bilo vrlo prijatno. Rano je sada pričati o tome šta će biti, ali sigurno je da je korisno za obe strane - objasnio je Džajić.

Naravno, predstavnici kineskih kompanija su obišli stadion i muzej, a sve je to zabeležila i kineska nacionalna televizija. Kinezi su sve snimili do detalja, a posle zvaničnog dela sastanka su napravili i opširniji intervju sa Draganom Džajićem. On je imao prilike da predoči bogatu istoriju Zvezde koja uživa ogroman ugled u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

U četvrtak su Crvenu zvezdu obišli i predstavnici izrelske sportske televizije "Sport 5". Oni su u Beogradu sa namerom da naprave priču o Predragu Rajkoviću. Intervjuisali su Miodraga Božovića i Srđana Maksimovića, trenera golmana, a potom su se uputili u Negotin, Rajkovićev rodni grad, kako bi razgovarali i sa njegovom porodicom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online