Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 10.08.2012.
10:02
Večernje novosti A

Ispovest štićenika: Pop me tukao ašovom

Nebojšu Zarupca iz Valjeva, kada se u ponedeljak vratio sa vikenda, osoblje Centra za odvikavanje od droge odmah je počelo da batina. Video sam kada je ubačen u kombi i nekud odvežen. Ispostavilo se da su ga odveli kod Branislava Peranovića. Sledeće što znamo jeste da su nas sutradan probudili u šest sati ujutro i kratko saopštili da je sveštenik uhapšen, a Zarubac umro.

Foto - arhiva: Batinanje narkomana u Crnoj Reci
 

U veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju, to je osoblju Rehabilitacionog centra "Raskršće" u Novom Sadu, po dolasku iz "Sretenja", ispričao dvadesetogodišnji mladić iz Beograda, očevidac nemilih događaja na Ceru.


- Strašno je bilo! Između ostalog, uzimali smo i lekove po svojoj volji. Ja sam držao bensedin i pored toga što u "Sretenju" nisu imali licencu, odnosno odobrenje za medikamente - ispričao je ovaj Beograđanin. - Dao sam jednom štićeniku tabletu tog leka pre desetak dana. Kada je to otkriveno, kažnjen sam batinanjem ašovom po leđima.
 

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

* Roditelji znali da im muče decu, a ipak ih dovodili na rehabilitaciju

Po mladićevim rečima, sveštenik Peranović ga je pozvao rečima: "Dođi ovamo, da te udarim malo kao devojčicu".


Nakon toga usledila je tortura. Od udaraca je pao, a modrica kod oka i danas je vidljiva na mladićevom licu, zbog čega su ga zaposleni u "Raskršću" odmah po dolasku u Novi Sad odveli na lekarski pregled.


- Imali smo dva obroka dnevno - ispričao je dalje u svojoj prvoj ispovesti u "Raskršću". - Tog jutra, pošto nam je rečeno za Peranovićevo hapšenje, štićenicima je podeljen novac za autobuske karte. U Centru je bilo 50 ljudi. Od toga, samo nas 17 je tu tražilo pomoć od droge. Ostali su bili kriminalci. Za nekima od njih su raspisane i poternice.


U "Raskršću" je ovaj mladić odmah primljen:


- Odmah je dobio najbolju moguću negu, odveden je na lekarski pregled, i pshilog i pshiterapeut već rade sa njim - kaže Svetlana Ivanović iz "Raskršća". - Danas mu se prvi put pojavio blagi osmeh na licu.

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 10:23
Док више од пола Србије једва преживљава а деца нам се онесвешћују од неухрањености ми сад треба да ронимо сузе над наркоманском багром ? Да неће и они парадирати због угрожености ? Још мало па нормалан човек неће моћи изаћи напољу од оваквих ликова .
Petak 10.08.2012. 12:20
A sta narkomani rade drugim ljudima da bi dosli do droge. Otimaju, ubijaju najrodjenije, kradu, prostituishu se, svoju rodjenu djecu podvode i koj ejos zlo sve ne rade. U Irau, Maleziji, Indoneziji, Kini i drugim zemljama kazna za posjedovanje droge je smrt. Znaju ljudi koje je zlo droga pa nosioce tog zla ubijaju da ne unistavau druge ljude. Lopatom po dupetu ili ih slati u Iran na terapiju Kaljishnikov. Dosta je vise te bagre, gradovi i sela su postali nesigurni zbog narkomana koi za drogu chine svako zlo koje im moze pasti na pamet.
Petak 10.08.2012. 14:37
bagra jedna narkomanska, bas me dirnuo njegov osmeh...!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online