Petak 10.08.2012.
10:02
Večernje novosti

Ispovest štićenika: Pop me tukao ašovom

Foto - arhiva: Batinanje narkomana u Crnoj Reci
 

U veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju, to je osoblju Rehabilitacionog centra "Raskršće" u Novom Sadu, po dolasku iz "Sretenja", ispričao dvadesetogodišnji mladić iz Beograda, očevidac nemilih događaja na Ceru.


- Strašno je bilo! Između ostalog, uzimali smo i lekove po svojoj volji. Ja sam držao bensedin i pored toga što u "Sretenju" nisu imali licencu, odnosno odobrenje za medikamente - ispričao je ovaj Beograđanin. - Dao sam jednom štićeniku tabletu tog leka pre desetak dana. Kada je to otkriveno, kažnjen sam batinanjem ašovom po leđima.
 

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

* Roditelji znali da im muče decu, a ipak ih dovodili na rehabilitaciju

Po mladićevim rečima, sveštenik Peranović ga je pozvao rečima: "Dođi ovamo, da te udarim malo kao devojčicu".


Nakon toga usledila je tortura. Od udaraca je pao, a modrica kod oka i danas je vidljiva na mladićevom licu, zbog čega su ga zaposleni u "Raskršću" odmah po dolasku u Novi Sad odveli na lekarski pregled.


- Imali smo dva obroka dnevno - ispričao je dalje u svojoj prvoj ispovesti u "Raskršću". - Tog jutra, pošto nam je rečeno za Peranovićevo hapšenje, štićenicima je podeljen novac za autobuske karte. U Centru je bilo 50 ljudi. Od toga, samo nas 17 je tu tražilo pomoć od droge. Ostali su bili kriminalci. Za nekima od njih su raspisane i poternice.


U "Raskršću" je ovaj mladić odmah primljen:


- Odmah je dobio najbolju moguću negu, odveden je na lekarski pregled, i pshilog i pshiterapeut već rade sa njim - kaže Svetlana Ivanović iz "Raskršća". - Danas mu se prvi put pojavio blagi osmeh na licu.

2024 © - Vesti online