Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 17.07.2012.
20:23
telegraf.rs A

Cvele sahranjen uz lomljenje čaša i poziv na osvetu

Ivan Cvetković Cvele (26) radnik obezbeđenja koji je ubijen u pucnjavi ispred splava "Blejvoč" sahranjen je danas na lokalnom groblju u Surčinu. Cveleta su na večni počinak prijatelji ispratili lomljenjem čaša i tanjira, uz pretnje da će biti osvećen, a ubica mira neće imati ni u zatvoru.

Ivan Cvetković Cvele

Prilikom iznošenja tela Cvetkovića iz njegove porodične kuće rodbina i prijatelji bacali su i lomili tanjire i čaše, što je lokalni običaj, a koji znači da krv mora biti vraćena.

"Gde ode moj Ivo, stric je samo tebe imao", odzvanjalo je iz grla strica ubijenog Ivana, koji, kako je rekao, nema dece i kome je "Ivan bio sve u životu".

Najbolji drugari iz teretane bili su posmrtna straža ubijenom drugu i nosili su njegov beli kovčeg, obučeni u crne majice na čijim je leđima bio lik Ivana Cvetkovića. Počasni govor održao je prijatelj preminulog, koji je u pismu podsetio na sve vrline ali i mane Cvetkovića za koje kaže da su ih svi voleli.

"Ivan je znao uvek da nas razveseli, voleo je život, znao je da uživa, njegova duša bila je prevelika, a nijedan strah nije bio dovoljno jak da ga sputa ili zaustavi na zacrtanom putu", rekao je u svom oproštajnom govoru Ivanov drug.

I dok je Cvetković ispraćan u svoje poslednje boravište, jedan iz grupe njegovih drugara Cvetkovića poručio je da se "na ovome neće završiti", i dodao da ubica nigde, pa ni u zatvoru, neće biti siguran, jer kako kaže: "U CZ-u ima mnogo Surčinaca koji će jedva dočekati da dođe".

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 21:40
Nije tacno da su bacali i lomili case i tanjire.Obicaj je da se baci 1 tanjir i tako je uradjeno.Bacen je i kada je moja majka umrla i ne znaci da krv mora biti vracena.Raspitajte se malo o obicajima, koji nisu samo lokalni i ne pisite napamet. Niko nije pretio, od koga ste to culi? Niko Vam nije dao izjavu, na osnovu cega pisete??? Bila sam u kuci pokojnog kada je donesen kovceg i na sahrani, tako da mogu da poreknem to sto ste napisali. Ako mislite drugacije, izvolite kontaktirajte me, imate moj email. Pokojni Cvele je bio decko za primer, fizicki gromada, a dusa kao planina. Niste napisali da ga je samo diplomski delio da zavrsi visu elektrotehnicku. Bog neka da spokoj njegovoj dusi.
Sreda 18.07.2012. 02:38
pa posto je nevin sta ima loso da se covek osveti ? ni kriv ni duzan otiso samo zato sto radio svoj posao ...mislim da treba da se vrati smrtna kazna sta ima da bude na teret drzavi da ga hranimo i cuvamo ...pored to to je ubica bio bitanga i narko diler trovao decu a verovatno i radio prljave poslove za policiju cim je bio na slobodi ....
Sreda 18.07.2012. 00:52
Pokoj duši našem Sremcu, Surčinci i Rumsterdamci su stari prijatelji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online