Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.06.2012.
10:11
Blic A

Najpoznatije plaćene ubice srpske mafije

Ubistvo Boška Raičevića, koje je počinjeno eksplozivom u centru Beograda, ako je suditi po stilu likvidacije, izvršio je neko od članova crnogorskog kriminlnog miljea. Prema rečima sagovornika "Blica", način likvidacije odaje utisak da je u pitanju profesinalni ubica.

Uništen automobila Boška Raičevića

Sagovornici "Blica", kriminolozi i policijski inspektori, istakli su nekoliko srpskih kriminalaca koji se mogu smatrati najtraženijim srpskim plaćenim ubicama. Svi su u bekstvu i na nalaze se na velikom broju poternica.

Kriminolog Igor Pešić kaže za "Blic" da su plaćene ubice u Srbiji "školu su izučile" tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, a rutinu ubijanja stekle su tokom devedesetih.

"Zanimljivo je i da su svi oni bili povezani sa bezbednosnim strukturama, bilo vojnim ili policijskim. Iako svi imaju utisak da je vreme plaćenih ubica prošlo i sad na ulicama imamo ubistva koja po načinu likvidacije odaju utisak da ih je izvršio profesionalac. Plaćene ubice iz Srbije cenjene su u svetu i zbog toga ne treba nikog da začudi njihovo pominjanje prilikom nemira u Libiji ili sada u Siriji", kaže Pešić.

Željko Maksimović Maka

Željko Maksimović, Maka - Okrivljen za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, nedostupan je srpskom pravosuđu od juna 2002. Pretpostavlja se da se krije u zemljama Južne Amerike.


Jedan od najpoznatnijih i najkrvoločnijih plaćenih ubica. Posle ubistva generala Buhe, mediji su pisali da je 90-ih godina Maka sarađivao i sa srpskom i sa crnogorskom DB. Navodno zbog te saradnje nije osuđen za ubistvo policajca Gorana Radulovića i ranjavanje njegovog kolege Dejana Stanimirovića 17. marta 1995. godine u haustoru zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Beogradu.

Siniša Petrić na fotografiji drgui s leva

Siniša Petrić, Zenica - Glavni egzekutor klana Luke Bojevića, angažovanog na izvršenju atentata na dvojicu visokih funkcionera MUP Srbije po nalogu Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića, pripadnik najmonstuoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde i dalje je na slobodi.

Petrić slovi za "zver među plaćenim ubicama u regionu" trenutno je na poternici Interpola, i za njim intezivno traga srpska policija zbog sumnji da je poslednjih godina izvršio nekoliko profesionalnih likvidacija.

Milan Stojanović, Alen - Jedan od najtraženijih međunarodnih plaćenih ubica koji je osumnjičen da je likvidirao vođu glavnog narko-kartela istočne Afrike Ibrahima Akašu u Amsterdamu. Takođe, osumnjičen je za još desetine ubistava širom sveta, a hapšen je u Keniji. I dalje je nedostupan srpskom tužilaštvu.

Vojislav Raičević, Voja Amerikanac - Završio je obuku u SAD-u, odakle je došao u Srbiju. Sumnja se da je tokom devedesetih počinio oko 20 ubistva u Beogradu. Bio je poznat i po tome što je ubijao i "besplatno ako mu se neko ne sviđa". Za njim bezuspešno traga nekoliko svetskih policija, a neki izvori kažu "da su ga likvidirali oni koji su od njega naručivali ubistva".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online