Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 19.06.2012.
05:15
Večernje novosti A

Kadetkinja uoči pogibije ostavila poruku na Fejsbuku

Milina Miletić (23) bila jedina žena pitomac iz Gornjeg Milanovca. Poslednju poruku napisala dva sata pre tragedije.

Tragedija kakva se ne pamti u Gornjem Milanovcu
 

Crna vest o tragičnom stradanju Miline Miletić (23), kadetkinje Vojne akademije, začas je obišla ovaj grad. Suzne oči rodbine i prijatelja uprte su u ulaz zgrade broj šest u Ulici kneza Aleksandra, kroz koji je Mina, kako su je svi zvali odmila, poslednji put izašla veselo, sa osmehom.
 

Mina je bila prvi i do sada jedini ženski kadet, pitomac Vojne akademije iz Gornjeg Milanovca. Kroz ulaz u zgradu u ponedeljak su prolazili šokirani Milinini vršnjaci i vršnjakinje. Njihovi jecaji su duboki i bolni. Skrivaju suzna lica od okupljenih novinara...
Muk, onaj iz dubine duše, kao najcrnji veo obavija i lica koleginica iz Prve osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi", gde rade oboje nesrećnih roditelja. Mati kao učiteljica, otac kao profesor informatike. Imaju još mlađeg sina Miroslava.
 

- Kad se pročulo za tragediju na vojnom poligonu Pasuljanske livade, Milinina mati Jelena i otac Aleksandar zatekli su se s nama u školi. Teško se sada i prisetiti kako su se zatim ređali najbolniji trenuci i vesti o tragediji i ko je prvi reagovao na crnu vest o toj tragediji. Sluteći zlo, nesrećna mati, otac i kolege zvali su Minu na mobilni telefon, ali je on bio nedostupan. Nesrećne roditelje smo, svi još u neverici da je ona poginula, dopratili do njihovog stana u Ulici kneza Aleksandra - mučno pričaju nastavnici te škole.
 

U stan zavijen nesrećom brzo su stigli predstavnici Vojske Srbije i lekarska ekipa garnizona "Vojvoda Radomir Putnik" iz Gornjeg Milanovca.
 

- Dok ih je komanda garnizona tražila u stanu, roditelji su za tragediju svoje ćerke već bili čuli u školi. Stalno smo uz njih, niko osim nas i najuže rodbine ne sme do njih - kaže lekar iz te ekipe.
 

Baš u školi gde joj rade roditelji, nesrećna Mina završila je osnovno obrazovanje. Bila je, zatim, jedan od najboljih đaka milanovačke Ekonomsko-trgovačke škole "Knjaz Miloš".
 

- Postoji još ono odbrojavanje dana, žargonski zvane "siće", do kraja vojnog školovanja. Tako je Mina svakog dana na "Fejsbuku" odbrojavala svoju "siću". U nedelju, napisala je da joj preostaje još 82 dana školovanja na Vojnoj akademiji, a jedanaest dana do kraja završne vežbe na Pasuljanskim livadama. Poslednji put, na "Fejsbuk" je "postovala" te podatke u ponedeljak, u sedam sati ujutro, mobilnim telefonom, koliko znamo. Otprilike, dva sata uoči tragedije - jedino je što su još neki njeni prijatelji mogli da prozbore.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.06.2012. 10:05
Nadam se samo da će se saznati PRAVA istina o ovoj tragediji? Ali fejsbuk i vojna vežba na poligonu??? Znači - u startu - koncentracija i pažnja usmerena ko zna gde.... vojska nikad nije bila igra.... dok se tako pristupalo uniformi, nisu se dešavale ovakve tragedije... moja jedinica u saradnji sa pirotehničarima očistila je aerodrom Lađevci od TONA neeksplodiranih kasetnih bombi, a da nismo ni gumu probušili.... ali su mobilni telefoni ostajali u kasetama, kad se ide na razminiravanje... a mi smo bili obični gušteri..... pitomci završne godine Vojne akademije? - neka vam je večni pomen...
Utorak 19.06.2012. 11:10
E deco moja, batalite Sutanovceve propagadne spotove tipa "Vojna Akademija", nije to tako kao sto ini prikazuju, jer ono sto mi sada imamo nije vojska nego lovacno drustvo. Spremaju vas da sutra komandujete srpskim vojnicima koji ce se boriti za Zapad po nekim ratistima buducnosti. Nek vam je laka crna zemlja.
Utorak 19.06.2012. 09:04
Večna joj slava! Nestala je herojskom smrću! A gospodu oficire ražalovati zbog bruke, srama i nemarnosti kojim su ukaljali obraz VS!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online