Utorak 19.06.2012.
05:15
Večernje novosti

Kadetkinja uoči pogibije ostavila poruku na Fejsbuku

Tragedija kakva se ne pamti u Gornjem Milanovcu
 

Crna vest o tragičnom stradanju Miline Miletić (23), kadetkinje Vojne akademije, začas je obišla ovaj grad. Suzne oči rodbine i prijatelja uprte su u ulaz zgrade broj šest u Ulici kneza Aleksandra, kroz koji je Mina, kako su je svi zvali odmila, poslednji put izašla veselo, sa osmehom.
 

Mina je bila prvi i do sada jedini ženski kadet, pitomac Vojne akademije iz Gornjeg Milanovca. Kroz ulaz u zgradu u ponedeljak su prolazili šokirani Milinini vršnjaci i vršnjakinje. Njihovi jecaji su duboki i bolni. Skrivaju suzna lica od okupljenih novinara...
Muk, onaj iz dubine duše, kao najcrnji veo obavija i lica koleginica iz Prve osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi", gde rade oboje nesrećnih roditelja. Mati kao učiteljica, otac kao profesor informatike. Imaju još mlađeg sina Miroslava.
 

- Kad se pročulo za tragediju na vojnom poligonu Pasuljanske livade, Milinina mati Jelena i otac Aleksandar zatekli su se s nama u školi. Teško se sada i prisetiti kako su se zatim ređali najbolniji trenuci i vesti o tragediji i ko je prvi reagovao na crnu vest o toj tragediji. Sluteći zlo, nesrećna mati, otac i kolege zvali su Minu na mobilni telefon, ali je on bio nedostupan. Nesrećne roditelje smo, svi još u neverici da je ona poginula, dopratili do njihovog stana u Ulici kneza Aleksandra - mučno pričaju nastavnici te škole.
 

U stan zavijen nesrećom brzo su stigli predstavnici Vojske Srbije i lekarska ekipa garnizona "Vojvoda Radomir Putnik" iz Gornjeg Milanovca.
 

- Dok ih je komanda garnizona tražila u stanu, roditelji su za tragediju svoje ćerke već bili čuli u školi. Stalno smo uz njih, niko osim nas i najuže rodbine ne sme do njih - kaže lekar iz te ekipe.
 

Baš u školi gde joj rade roditelji, nesrećna Mina završila je osnovno obrazovanje. Bila je, zatim, jedan od najboljih đaka milanovačke Ekonomsko-trgovačke škole "Knjaz Miloš".
 

- Postoji još ono odbrojavanje dana, žargonski zvane "siće", do kraja vojnog školovanja. Tako je Mina svakog dana na "Fejsbuku" odbrojavala svoju "siću". U nedelju, napisala je da joj preostaje još 82 dana školovanja na Vojnoj akademiji, a jedanaest dana do kraja završne vežbe na Pasuljanskim livadama. Poslednji put, na "Fejsbuk" je "postovala" te podatke u ponedeljak, u sedam sati ujutro, mobilnim telefonom, koliko znamo. Otprilike, dva sata uoči tragedije - jedino je što su još neki njeni prijatelji mogli da prozbore.

2024 © - Vesti online