Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 16.06.2012.
12:31
J. Arsenović - Vesti A

Brković napao novinara "Vesti"

Dugogodišnjem novinaru našeg lista Budi Simonoviću, poznatom i uglednom i van novinarske profesije, prećeno je sa telefona koji je registrovan na kućnu adresu Jevrema Brkovića, osnivača Dukljanske akademije nauka i umetnosti, čuvenog po antisrpskim stavovima!

Preti i vređa: Jevrem Brković
 

- Preteći poziv je, slutim, usledio nakon reklame za peto izdanje moje knjige "Zeko Mali" koju ovih dana objavljuje "Dan". Knjige u kojoj udaram na uporne pokušaje da se zataška ona mračna, tiranska i zlotvorska, zločinačka i genocidna stranica u biografiji prvog crnogorskog svetovnog vladara iz dinastije Petrović, njegovog krvoločnog i nemilosrdnog brata "velikog" vojvode Mirka, i njegovog bezdušnog i bezobzirnog naslednika knjaza i kralja Nikole. Volio bih da i Brković i svi njegovi istomišljenici ako ih ima, zaoštre pero i javno kažu šta sam slagao, šta nije istina u knjizi o naličju vladavine knjaza Danila - da mi argumentima dokažu zašto je potrebno i posle više od 150 godina žmureti pred istinom, veličati ono čega se drugi, časni i pošteni stide - kaže Budo Simonović.

Jevrem: Nisam ja, časna reč!

Jevrem Brković demantuje da je on zvao i pretio našem novinaru, iako Budo Simonović to nije ni tvrdio, već da je preteći poziv došao sa telefona registrovanog na adresu dukljanskog akademika i komandanta tzv. Lovćenske straže, što se može lako proveriti u telefonskoj službi.
- To je najobičnija laž i izmišljotina. Dajem časnu reč da ga nisam zvao i da mi nije nikad ni padalo na pamet da ga zovem. Pretpostavljam da Simonoviću treba malo reklame za knjigu koja mu je trenutno u prodaji, pa izmišlja razne stvari - izjavio je Brković.

Novinara "Vesti" je 14. juna, nešto pre 10 časova na mobilni telefon pozvao muški glas i bez ikakvog uvoda i predstavljanja počeo da ga psuje, vređa i preti rečima da je "četničko i izdajničko smeće", da je "najveći izdajnik Crne Gore, kao i njegov brat", te da mu zbog toga što piše stiže kazna koja sledi "izdajnicima i neprijateljima Crne Gore".

Nakon što je zatečeni Simonović na momenat uspeo da prekine tiradu uvreda i pretnji, poziv je prekinut. Kada je naš novinar preko službe "988" uspeo da identifikuje vlasnika fiksnog telefonskog broja sa kojeg je upućen poziv, bio je ne malo iznenađen jer mu je službenica sa druge strane rekla da se telefon vodi na Jevrema Brkovića!


- Da sve bude čudnije, Brkovića nikada ničim nisam zadužio da mi tako uzvraća, a u neko vreme, kad je on bio veliki Jugosloven i Srbin, čak sam i dolazio u njegovu kuću, upravo u stan na Obali Ribnice, u Podgorici, gde je telefon i registrovan. Nisam reagovao ni na njegove uporne provokacije dok mi je, u doba kad je bio u tobožnjem egzilu u Zagrebu, uporno slao svoje pamflet-knjige, čak ni kada je pljuvao po meni u svom Crnogorskom književnom listu (CKL) - kaže novinar "Vesti".


Budo Simonović ne želi da podiže privatne tužbe protiv pozivara, ali očekuje da crnogorsko tužilaštvo službeno utvrdi ko stoji iza ovog ni malo naivnog poziva, pogotovu u zemlji duboko podeljenoj i u kojoj još nije otkriveno ko stoji iza ubistva Duška Jovanovića, osnivača i urednika dnevnog lista "Dan" iz Podgorice.
 

Knjizi sa pet izdanja ne treba reklama

Tužilaštvo da reaguje: Budo Simonović

Simonović kaže da Jevrema Brkovića odgovornosti ne oslobađa čak i ako je neko zloupotrebio njegov telefon.

- Što se, pak, tiče insinuacija da je sve ovo, tobož, nekakva moja ujdurma smišljena radi reklame knjige "Zeko Mali", Brkoviću je, kao iskusnom i plodnom piscu, valjda, jasno da knjizi koja za relativno kratko vreme doživi pet izdanja ne treba nikakva reklama. A da ja nemam nikakvog ličnog animoziteta prema Brkoviću, valjda je dovoljan dokaz to što sam upravo u ovoj knjizi citirao njegova "Pisma sa Grahovca", njegove lepe stihove o "knjazu malom zelenih očiju" - odgovara više puta nagrađivani novinar "Vesti" Budo Simonović.

POVEZANE VESTI

Subota 16.06.2012. 15:35
Istorija Crne Gore u kojoj se govori istina o crnogorcima koji su se od uvek u istoriji do pojave komunizma izjašnjavali kao srbi ...još nije napisana. Samo istina i bez sakrivanja istorijskih činjenica ! Sve drugo je bezvredan papir upotrebljen za rasrbljavanje srpske Crne Gore.
Subota 16.06.2012. 13:19
Sto ga sad ne nadjete i izlomite?
Subota 16.06.2012. 22:40
Tragovi mu smrde necovestvom. Fuj gada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online