Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 26.03.2019.
13:45
Vestionline, Tanjug A

Napadnut Amerikanac u Herceg Novom

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu podgoričke Vijesti.

sr.wikipedia.org
Herceg Novi

Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti.

- Moja devojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvek smo koristili isti put - stepenište, jer je na "Gugl maps"-u pokazivalo da je to najkraći put do centra grada - priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

- Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smjšten u apartmanu na dvadesetak metara od mesta gde smo stajali i da je na gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz - ispričao je Sigalov.

U daljoj priči Sigalov kaže da se čovek tada još više iznervirao i počeo da psuje, a onda je mlađi čovek, za kojeg je kasnije saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom ga je udarao po glavi i telu.

- Pale su mi naočare, a taj stariji čovek me je pljunuo. ''Ovo je Crna Gora, nije Amerika'', vikao je čovek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca - tvrdi Sigalov.

Za to vreme njegova devojka je, kaže, zvala pomoć, ali se niko nije odzivao na poziv.

Ugrabili su pogodan trenutak i pobegli do ulice a potom utrčali u kafić, odakle su pozvali broj 122 i dobili instrukcije da odu u policiju i prijave slučaj, rekao je.

Sigalov je ispričao da je u Centru bezbednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je reč “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Nakon toga i medicinski je zbrinut.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavestili da će u ponedeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u sredu. “Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

- Ne mogu da čekam do srede, jer se osećam ugroženo. U utorak idemo u Dubrovnik. Moji se napadači slobodno kreću i strahujem da bi ponovo mogao biti pretučen. Čuo sam za korupciju u vašem sudstvu i policiji i zato se plašim da će, kada napustim Crnu Goru, sve biti zataškano - kaže Sigalov.

Njegova devojka tvrdi da im je njen rođak, koji je visoki oficir u američkoj vojsci, savetovao da zbog bezbednosti odmah napuste Crnu Goru.

Sigalov je o svemu obavestio i američku ambasadu u Podgorici.

- U obilasku ovog dela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o lepotama njenog mora, plaža... Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na leto, ali to posle svega što mi se desilo, sigurno neću - poručio je Sigalov.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 27.03.2019. 12:06
Nek su ga istamburali. Neka ide i nek se ne vraća. Ja ne vjerujem da idu ljudi po Novom i traže bezgrešne Amere da ih tuku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online