Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 09.06.2012.
03:21 >> 12:30h
Blic A

Advokatu Zvezdana Jovanovića bacili kiselinu u oči

Dvojica maskiranih muškaraca upala su sinoć oko 19 sati u advokatsku kancelariju Nenada Vukasovića u Bulevaru kralja Aleksandra 314, zaslepili ga kiselinom sličnom suzavcu i pretukli ga.

Zvezdan Jovanović u sudnici Specijalnog suda
 

Kako nezvanično saznaje "Blic", napadači su izašli iz automobila “pežo 307” zatamnjenih stakala i bez registarskih tablica u kome se nalazio još jedan muškarac i svi su bili obučeni u crno i sa fantomkama. Nakon napada pobegli su ka centru grada, a advokat Vukasović je prevezen na Urgentni centar, gde mu je konstatovan lakši potres mozga.

Advokatska komora Srbije osudila napad na Vukasovića

 

Upravni odbor Advokatske komore Srbije osudio je danas napad na advokata Nenada Vukasovića. U saopštenju se od javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova traži da preduzmu energične mere i u najkraćem roku otkriju
počinioce i motive napada.

 

Advokatska komora je upozorila i da su u proteklih nekoliko godina
advokati bili žrtve napada, a da krivci nisu otkriveni niti kažnjeni.

 

"Zato Advokatska komora još jednom skreće pažnju da se advokatima,
kao borcima za osnovna ljudska prava, da status službenih lica baškao i sudijama, javnim tužiocima i policajcima", zatražila je Advokatska komora Srbije.

 

Zatraženo je i da nadležne vlasti odmah obezbede fizičko obezbeđenje advokatu Vukasoviću jer postoji opasnost da on ponovo bude napadnut.

Kako se saznaje u policiji, Vukasović je u trenutku napada u kancelariji bio sa sinom i jednim kolegom.  "Jedan od napadača ga je išamarao, a drugi ga je polio tečnošću koja je bila u flašici fante", kažu u policiji.

Advokat Slavko Jelovac, predsednik Advokatske komore Beograd, rekao je za "Blic" da se čuo sa napadnutim advokatom Vukasovićem i da je najveći problem sa njegovim povredama to što mu je kiselina dospela u oči.

"On je primljen na očno odeljenje. čuo sam se njim i tamo će ga zadržati nekoliko dana dok ne vide šta je sa očima. Rekao mi je da su ga napala dvojica maskiranih napadača za koje ne zna ko su i zbog čega su to uradili. Prvo su ga tukli, a onda su pa polili kiselinom", rekao je Jelovac.

Nenad Vukasović rođen je 11. oktobra 1952. u Beogradu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Od 1975. do 1990. godine radio je u Saveznom Sekretarijatu unutrašnjih poslova.

Radio je na najvažnijim slučajevima u novijoj istoriji - bio je branilac Zvezdana Jovanovića u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića, advokat Branka Berčeka u predmetu ubistva Ivana Stambolića, kao i na slučaju pokušaja ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali.

U jednom peridu bio je član Socijaldemokratije, pa čak i predsednik nakon generala Vuka Obradovića, ali je zbog izvesnih neslaganja sa vrhom stranke napustio politiku i od tada nije član ni jedne političke partije.

POVEZANE VESTI

Subota 09.06.2012. 11:00
Advokatu profesija nalaže da bude lažov.
Subota 09.06.2012. 10:01
Advokat Vukasovic je jedan izuzetan covek i uzasno mi je zao sto se ovo desilo. Ovo nemojte pripisivati Zvezdanu Jovanovicu jer oni su dobri prijatelji postali tokom procesa. Nije mogao Vukasovic sam protiv drzave. Zao mi je ali sve mi se cini da su ovo uradili neki klosari ciji je ortak zaglavio robiju jer ima onih koji misle da advokati mogu sve. Onda neka se brane sami. Vi sto kritikujete advokate nadjite mi jednog poznatog koji se ne brani svakog klijenta koji dodje i unajmi ga. Zalosno. Srbija je zemlja kriminala.
Subota 09.06.2012. 09:37
Ne zna zbog čega su ga napali?!Pa zato što je branio propalice i bitange,eto zato!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online