Subota 09.06.2012.
03:21 >> 12:30h
Blic

Advokatu Zvezdana Jovanovića bacili kiselinu u oči

Zvezdan Jovanović u sudnici Specijalnog suda
 

Kako nezvanično saznaje "Blic", napadači su izašli iz automobila “pežo 307” zatamnjenih stakala i bez registarskih tablica u kome se nalazio još jedan muškarac i svi su bili obučeni u crno i sa fantomkama. Nakon napada pobegli su ka centru grada, a advokat Vukasović je prevezen na Urgentni centar, gde mu je konstatovan lakši potres mozga.

Advokatska komora Srbije osudila napad na Vukasovića

 

Upravni odbor Advokatske komore Srbije osudio je danas napad na advokata Nenada Vukasovića. U saopštenju se od javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova traži da preduzmu energične mere i u najkraćem roku otkriju
počinioce i motive napada.

 

Advokatska komora je upozorila i da su u proteklih nekoliko godina
advokati bili žrtve napada, a da krivci nisu otkriveni niti kažnjeni.

 

"Zato Advokatska komora još jednom skreće pažnju da se advokatima,
kao borcima za osnovna ljudska prava, da status službenih lica baškao i sudijama, javnim tužiocima i policajcima", zatražila je Advokatska komora Srbije.

 

Zatraženo je i da nadležne vlasti odmah obezbede fizičko obezbeđenje advokatu Vukasoviću jer postoji opasnost da on ponovo bude napadnut.

Kako se saznaje u policiji, Vukasović je u trenutku napada u kancelariji bio sa sinom i jednim kolegom.  "Jedan od napadača ga je išamarao, a drugi ga je polio tečnošću koja je bila u flašici fante", kažu u policiji.

Advokat Slavko Jelovac, predsednik Advokatske komore Beograd, rekao je za "Blic" da se čuo sa napadnutim advokatom Vukasovićem i da je najveći problem sa njegovim povredama to što mu je kiselina dospela u oči.

"On je primljen na očno odeljenje. čuo sam se njim i tamo će ga zadržati nekoliko dana dok ne vide šta je sa očima. Rekao mi je da su ga napala dvojica maskiranih napadača za koje ne zna ko su i zbog čega su to uradili. Prvo su ga tukli, a onda su pa polili kiselinom", rekao je Jelovac.

Nenad Vukasović rođen je 11. oktobra 1952. u Beogradu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Od 1975. do 1990. godine radio je u Saveznom Sekretarijatu unutrašnjih poslova.

Radio je na najvažnijim slučajevima u novijoj istoriji - bio je branilac Zvezdana Jovanovića u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića, advokat Branka Berčeka u predmetu ubistva Ivana Stambolića, kao i na slučaju pokušaja ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali.

U jednom peridu bio je član Socijaldemokratije, pa čak i predsednik nakon generala Vuka Obradovića, ali je zbog izvesnih neslaganja sa vrhom stranke napustio politiku i od tada nije član ni jedne političke partije.

2024 © - Vesti online