Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.06.2012.
14:12
B. Đokić - Vesti A

CIA traži balkanskog kralja droge

Najveće američke bezbednosne agencije, uključujući CIA i DEA tragaju za jednim od najvećih balkanskih trgovaca drogom Naserom Keljmendijem (55). On je prošlog petka, sa još dvojicom dilera narkoticima iz Meksika i Avganistana stavljen na listu američkog Ministarstva finansija i nalazi na 95. mestu "crne liste" najvećih svetskih dilera, piše u saopštenju ovog ministarstva.

BAZA KLANA: Hotel Kaza grande u Sarajevu

"Sva trojica su stavljena na listu nakon procesa međuagencijske saradnje, koji je uključivao državne službe kao što su CIA, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo domovinske bezbednosti, Ministarstva pravde i spoljnih poslova", piše u saopštenju Ministarstva finansija SAD.

Prema ovom saopštenju, nakon što su informacije o trgovini narkoticima kojima se bavi Keljmendi razmenile tajne i obaveštajne službe SAD, on je stavljen na "crnu listu" osoba čiju imovinu treba zapleniti, a o čemu je američki predsednik Barak Obama u prošli petak obavestio američki Kongres.

Naser Keljmendi

Keljmendi je već dugo vremena osumnjičen od strane policijskih službi na Balkanu kao jedan od najvećih dilera droge u regionu. Iako rodom iz Peći na Kosovu, on je svoju organizaciju razgranao iz Sarajeva, gde je pored Muhameda Ali Gašija, vođa tamošnje "albanske mafije", kako pišu tamošnji mediji.


Posle objave američke administracije o stavljanju Keljmendija na crnu listu, Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, kaže da je "poprilično daleko otišla istraga koju protiv njega vodi Tužilaštvo i Federalna policija".


- Podaci koji su do sada prikupljeni biće poznati javnosti kad njihovo objavljivanje ne bude ugrožavalo istragu. Slede operativne analize međunarodnih policijskih institucija koje obrađuju osobe koje su u vezi s njim - rekao je Ahmetović.


Prema pisanju lokalnih medija, za njim traga nekoliko država zbog sumnje da se bavi švercom kokaina, krijumčarenjem oružja, pranja novca i trgovine ljudima. Novac zarađen na ovaj način investirao je u kupovinu velikog broja nekretnina u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.


Među najbliže saradnike, osim članova uže porodice, navode se i Naser Orić, bivši komandant Srebrenice, ali i veliki broj Albanaca sa Kosova. Oni su dugo godina bili u sukobu sa takozvanom "sandžačkom mafijom" u BiH i sarajevskim kriminalnim grupama. Baza operacija Keljmendijeve grupe je hotel Kaza grande u Sarajevu.


U ovom gradu ima tri kuće, dva stana i pomenuti hotel na Ilidži, a u Podgorici stan. U Ulcinju ima takođe stanove površine oko 377 kvadratnih metara, kuću, zgradu od 1.600 kvadratna metra i hotel na Velikoj plaži koji se zove isto kao sarajevski.
 

Saradnja sa Surčincima

 

Prema pisanju beogradskih medija, Keljmendi je novac od trgovine drogom "prao" u Crnoj Gori, ali i u Srbiji, preko jednog bivšeg člana "surčinskog klana". Navodno je preko te osobe organizovao ubistvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu, pošto je angažovao grupu kriminalaca iz Šapca da obave taj posao. Do podataka o "misterioznom Surčincu" došli su pripadnici bosanske agencije SIPA.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 14:42
Posteni gradjanin takozvane drzave KOSOVOREPUBLJIK.Kriminalac sa debelim dosijeom rodjen u Peci sa stanom(KUCERINOM) u naselu RASADNIK u Peci KRIMINALAC na pocetku karijere obican KOKOSAR dok nije poceo sa MILOM da svercuje cigare i naftu.Oba sina hapsena zbog kokosarenja i nasilnickog ponasanja.Prijatelj sa KRIMINALCIMA u takozvanoj VLADI Kosove.Prijatelj sa Milom zbog nesebicnog zalaganja za nezavisnos Crne Gore.Sve u svemu OLOS.
Četvrtak 07.06.2012. 15:30
šiptar trgovac drogom, nemoguće!Pa oni se bavi umetnošću, evo ovaj šipac mi ima facu dirigenta!To su američki prijatelji potlačeni albanci, sve go kriminalac i zlikovac, fuj! PS: Kada ga uvate i postave mu pitanje gde je droga?Odgovor će biti čeda je sve pošmrkao pre vas hehehe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online