Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.04.2012.
08:20
Blic A

Za pet kupljenih paketa droge, šesti gratis

Hapšenje grupe narko-dilera iz Mladenovca pokazalo je, između ostalog, da se i na tržištu droge primenjuju principi akcijske ponude kao u megamarketima, jer su narkomanima paketiće heroina prodavali po principu - platiš pet, dobiješ šest.

 Policija sumnja da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese

Naime, u borbi za prevlast na narko-tržištu u Mladenovcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Topoli i Aranđelovcu, vođa jedne od prekjuče uhapšenih kriminalnih grupa u tom gradu Miloš Ignjatović, zvani Miša Konj (29), ovisnicima je obezbedio popust i za pet kupljenih paketića šesti im je davao - gratis.


Grupa dilera kojima je šef bio Milan Dimitrijević (25), zvani Bombonica, prodavala je čak za 100 dinara jeftinije paketić od 0,33 grama heroina, a obe grupe su samo od početka ove godine prodale najmanje sedam kilograma heroina kupcima kojih je bilo oko 200 iz Mladenovca i okolnih gradova.

Drogu su prodavali na više od 50 lokacija u Mladenovcu, a kupci su bili maloletnici, ali i starije osobe, među kojima je i čak i jedna četrdesetogodišnja majka dvojice odraslih dečaka. Policija sumnja da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Estrada u "Veverici”


Milan Dimitrijević je, kako saznajemo, od novca zarađenog prodajom heroina kupio kafanu u selu Vlaška, pet kilometara od centra Mladenovca, a kad je ušao u objekat unutra je našao uginulu vevericu, pa je zato lokal nazvao "Preparirana veverica”. Ova kafana je ubrzo postala i sastajalište mnogih estradnih zvezda.

Obe grupe su uhapšene prekjuče po podne u akciji operativaca smederevske i beogradske policije i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, a kod njih je zaplenjeno više od 75 grama heroina. Uhapšeni su Dimitrijevićevi dileri Aleksandar Spasić (32), zvani Sos, i Sefan Obradović (27), kao i Ignjatovićevi saradnici Mika Kuzmanović (37) i Vojislav Milošević (28).


Policija je i juče nastavila da hapsi saradnike šefova kriminalnih grupa, ali i kupaca droge, jer istraga kriminalnih aktivnosti obeju grupa traje već nekoliko meseci.

- Za Dimitrijevića su drogu prodavali Spasić i Obradović. Dobijali su već razmerene paketiće i krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po pozivu prodavali narkomanima. Zajedno su i uhapšeni, a kasnije je nađeno mesto na kome je Obradović zakopao 17 paketića droge - kaže sagovornik lista "Blic” blizak istrazi.


Posle njih u svojoj kući uhapšen je i Dimitrijević, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge.


Ignjatović je uhapšen po povratku iz Beograda, a nakon toga i njegovi saradnici Milošević i Kuzmanović, čiji je zadatak bio da u svojoj kući u selu Jagnjilo razmerava i pakuje heroin.

U Kuzmanovićevom automobilu nađeno je 15 grama heroina. On je, inače, praktikovao da drogu prodaje tako što bi na raskrsnici zaustavio svoj sivi “audi A8” i kroz prozor kupcu predavao paketiće heroina, a uzimao novac i zatim nastavio vožnju.


Kako je saopštio MUP Srbije, hapšenje je izvedeno u nastavku akcija "Mreža“, kad je uhapšen Željko Vujić (1977) koji je osumnjičene snabdevao drogom i kod koga je nađeno 2,75 kilograma heroina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online