Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 27.04.2012.
10:38
Mondo A

Džaba smo plaćali, Miladina ipak izručuju

Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen. Miladin tražio uslovni otpust iz zatvora.

Miladin Kovačević ispred Palate pravde

Tužilac Molen je rekao da nalog tužilaštva i dalje stoji i da se oko toga ništa nije promenilo. "Kao što je naše tužilaštvo uvek isticalo, naš nalog ostaje, i on je i dalje je na čekanju. Ako okrivljeni ikada bude dostupan za izručenje ili hapšenje, mi ćemo to sprovesti", rekao je tužilac.

Miladin Kovačević se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Somboru od 20. januara prošle godine. On je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora posle sporazuma sa srpskim tužilaštvom da prizna krivicu, da je američkom studentu Brajanu Štajnhaueru tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu 4. maja 2008. godine, naneo teške telesne povrede opasne po život.

Vlada Srbije je Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle sporazuma sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji.

Miladinov advokat Borivoje Borović potvrdio je u utorak da je još 5. aprila 2012. stigao zahtev u MUP Srbije da se aktivira poternica zato što tužilaštvo okruga u kom je izvršeno krivično delo želi da nastavi postupak. U ministarstvu pravde Srbije, međutim, demantovali su da postoji bilo kakav zahtev za hapšenje Kovačevića.

I dok američko tužilaštvo razmatra kako da opet uhapsi Kovačevića, on je Prvom osnovnom sudu u Beogradu uputio molbu za uslovni otpust, piše "Danas".

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija je "Danasu" rečeno da nisu dali mišljenje o Kovačevićevoj molbi, jer je "sve prerano", pošto je uslovni otpust moguć tek nakon odslužene dve trećine kazne.

"Uslovni otpust nema veze sa zahtevom za ponovnim suđenjem u Americi, već treba pitati Ministarstvo pravde ko je zatražio milion dolara i po kom osnovu su isplaćeni i da li postoje dokumenti o tome", izjavio je Borović za "Danas".

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 11:00
čekaj, bre? pa kome su onda date pare? i ko koga ovde za.ebava?
Petak 27.04.2012. 11:07
Za njega su ekspresno izdvojene pare, a studenti neka čuče do daljnjeg na ulici.
Petak 27.04.2012. 11:32
AKO JE ISTINA da je Vlada Srbije Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle SPORAZUMA sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji - ONDA SU AMERI DJUBRAD... ALI sta ako su nasi negde pogresili , da li su stvarno poslate tih 900 hiljada dolara, i ako jesu kome ? na koji konto? bas sam radoznao kako ce se to zavrsiti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online