Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.04.2012.
09:52
Alo! A

Miloš Simović ubio Nina?!

Ninoslava Konstantinovića (34), jedinog pripadnika zemunskog klana čija sudbina do sada nije zvanično utvrđena, navodno je krajem 2003. godine ubio njegov saborac iz klana Miloš Simović (31) i to zbog njihove međusobne netrpeljivosti.

Miloš Simović je, navodno, još 2003. ubio Ninoslava Konstantinovića
 

Za Ninovo ubistvo Simovića je optužio “zemunac“ Sretko Kalinić (38), koji je, kako piše beogradski “Alo!“, u svom iskazu policiji naveo da je pomenuta netrpeljivost između njih dvojice počela još nekoliko meseci pre ubistva premijera Zorana Đinđića u martu 2003.


- Kalinić je naveo da su između Konstantinovića i Simovića odnosi odjednom zahladneli u vreme dok je klan pripremao ubistvo Đinđića, a da je nakon toga, kada su pripadnici bili u bekstvu, netrpeljivost između njih dvojice samo rasla. Prema njegovim saznanjima, Simović je iskoristio činjenicu da je Ninoslav bio vezan za svoju suprugu i da mu je tih meseci bilo kakva vest od nje značila, tako da ga je pozvao telefonom i rekao mu da treba da se vide da mu prenese neke informacije o njoj i da im ugovori viđenje - kaže izvor lista “Alo!“ u vrhu MUP-a.


Prema Kalinićevom iskazu, Simović je Ninoslava tako namamio u njivu u blizini svoje kuće kod autoputa Beograd-Zagreb, gde mu je iz pištolja ispalio metak u glavu, a njegovo telo zakopao. Konstantinovićevo telo do danas nije nađeno. Međutim, sve što je do sada otkriveno na njivama u okolini kuće porodice Simović, poput oružja ukradenog u noći petooktobarskih promena iz policijske stanice u ulici Majke Jevrosime, i kasnije puške “hekler koh“ identične onoj kojom je ubijen Đinđić, otkriveno je upravo na osnovu informacija i skica braće Simović - Miloša (31) i Aleksandra (34).
 

Zver: Zašto bih lagao?

Konstantinovićeva likvidacija je jedna od retkih za koju je Kalinić rekao da u njoj nije učestvovao. On je na saslušanju na kojem je optužio Simovića za Ninovo ubistvo inspektorima rekao: “Nisam ga ja ubio. Zašto bih posle svega što sam priznao lagao samo u vezi s njim? Nije mi problem da priznam još jedno ubistvo, al‘ stvarno nisam.“

- Kalinić je nakon što ga je u junu 2010. u Hrvatskoj ranio Simović i nakon što su obojica završili iza rešetaka, priznao veliki broj ubistava. Iako smo u početku mislili da obezbeđuje alibi odbeglim pripadnicima tvrdeći da je Milan Jurišić (36) ubijen u Madridu, a Nino u Beogradu, njegov iskaz o Juretu ispostavio se kao tačan - objašnjava sagovornik lista “Alo!“ iz MUP-a.


Iako su mediji tokom godina bekstva zemunskog klana izveštavali da se Konstantinović jedno vreme krio u Holandiji, da ga je zatim krila i italijanska mafija, za koju je obavljao likvidacije, naš izvor smatra da je verzija koju je ispričao Kalinić, da je ubijen još 2003, najverovatnija jer mu bezbednosne službe svih ovih godina nisu registrovale nikakav trag, “kao da je u zemlju propao“. S druge strane, materijalnih dokaza da je jedini “zemunac“ koji je zvanično još uvek u bekstvu mrtav za sada nema.


Konstantinović je u zemunskom klanu bio od njegovog osnivanja, a vođa Dušan Spasojević Šiptar ubrzo ga je postavio za vođu ogranka na Karaburmi, odakle je Nino bio glavni distributer heroina za Beograd i držao pod kontrolom mrežu sitnih dilera. Pred Specijalnim sudom je zbog učešća u ubistvu Đinđića osuđen u odsustvu na 35 godina zatvora.


Njegova uloga bila je da pronađe zgradu sa koje bi Zvezdan Jovanović mogao da puca u Đinđića, a Konstantinović je našao onu u ulici Admirala Geprata 14. U sudskom procesu za zločine zemunskog klana nije osuđivan. Njemu se na teret nisu stavljale ni otmice ni ubistva, tužilaštvo ga je teretilo za pripadnost klanu, ali je zbog zastarelosti oslobođen i od optužbi za to delo.

Miloš Simović: To što priča Kasapin nema veze s mozgom!

Inspektori su ipak oprezni u vezi sa Kalinićevim iskazom jer nije nepoznanica da sam Kalinić oseća veliku netrpeljivost prema dojučerašnjem prijatelju Milošu Simoviću, koji je pucao na njega u Hrvatskoj, što se videlo i prilikom njihovih prepucavanja u sudnicama. Otuda Kalinić neretko Simovića dovodi u vezu sa ubistvima, što Simović negira. Tako je i prilikom saslušanja u istrazi o Konstantinoviću, kako piše “Alo!“, negirao da je ubio Konstantinovića i naveo da “to što priča Kasapin (Kalinić) nema veze s mozgom“.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.04.2012. 10:50
Niko ne spominje političku pozadinu atentata.Znamo ko su izvršioci.Nisu oni valjda sami došli na ideju da likviduraju premijera tek tako iz dosade.Da su ubistvo naručili opozicionari, davno bi sve bilo riješeno.Oni koji su postavili Zorana na vlast su ga se i otarasili, jer je i on na kraju postao evroskeptik, obzirom da je uvidjeo koja je cijena ulasku u EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online