Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 30.03.2012.
13:10 >> 13:11h
A

"Niko ne reaguje na hapšenje Srba"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će nastaviti pritisak na međunarodnu zajednicu da se puste srpski policajci uhapšeni na Kosovu i istakao da će biti uhapšen svako kod ugrožava ustavni poredak Srbije.

 Ispada da mi politički hapsimo

"Niko ne reaguje na hapšenje srpskih policajaca. Zvao sam sve redom, od Ketrin Ešton do stranih ambasadora, i nadalje. Kada zovemo Euleks često i ne odgovaraju na telefon nego nas upućuju da čitamo sajt MUP-a Kosova i Kosovske policijske službe", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

On je naveo da se cela međunarodna zajednica podigla kada su uhapšena dva Albanca po poternicama iz Srbije.

"Ispada da mi politički hapsimo, ali čim se odgovori, juče su pustili četvoro Srba da budu u kućnom pritvoru", kazao je Dačić.

Dačić je kazao da je hapšenje srpskih policajaca državni problem i istakao da danas svi Srbi na Kosovu strepe da li će biti uhapšeni.

"Tražimo da se srpski policajci što pre oslobode", rekao je Dačić. On je kazao da su uhapšeni policajci države Srbije u kojoj istovremeno nevladine organizacije protiv njega podnose krivičnu prijavu "jer ih je uhapsio".

"Nisam ja uhapsio nego je policija Srbije uhapsila dva Albanca po poternicama suda. Ne bih voleo da živim u takvoj Srbiji. Srbija mora više da poštuje samu sebe i da povratimo poverenje u državu", poručio je Dačić.

Na prelazu Končulj u sredu su uhapšeni Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici suda u Gnjilanu i Adem Hurseli, po poternici PU Beograd koja ga tereti za trgovinu drogom.

Kosovske vlasti su u poslednjih nekoliko nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika Pošta Srbije. Svi se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova.


Rada Trajković traži da lekari pregledaju uhapšene Srbe

 

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković ponovo je danas zatražila od šefa Euleksa Gzavijea de Marnaka da odobri lekarima gračaničkog Doma zdravlja da
pregledaju Srbe uhapšene 25. februara u okolini Gnjilana.

 

Rada Trajković je u otvorenom pismu šefu Euleksa kazala da je isto od misije EU tražila i 2. marta, ali da joj je De Marnak odgovorio da to ne može jer od njega to nisu zatražile porodice uhapšenih.

 

"Porodice uhapšenih su me nedavno lično kontaktirale i u direktnom susretu istakle da se privedeni Srbi nalaze u jako teškom psihičkom stanju, istovremeno zahtevajući da ih lekari Doma zdravlja u Gračanici pregledaju i pruže im medicinsku pomoć", navodi se u pismu Rade Trajković koja je i poslanica Jedinstvene srpske liste u
Skupštini Kosova.

 

Prema njenim rečima, zahtevom porodica ispunjeni su i zakonski uslovi da uhapšene pregledaju lekari iz Gračanice.

 

"Posebno ističem humanitarne razloge - zbog težine njihovog zdravstvenog stanja, te Vas molim da u što hitnijem roku omogućite lekarskom konzilijumu Doma zdravlja u Gračanici da pregleda i pruži medicinsku pomoć uhapšenim Srbima", navela je Rada Trajković.

POVEZANE VESTI

Petak 30.03.2012. 13:20
Искрено се надам да ово ''освешћење'' министра, навала родољубивих осећања и бусање у груди јуначке није узроковано предстојећим изборима, мада сумњам. Шиптари не иду у клозет без дозволе својих ''западних'' ментора, а камоли изводе овакве ''акције'' у циљу притиска, зато је потпуно ''нормално'' и уобичајено окретање главе и глумљење лудила ''западних'' бирократа.
Petak 30.03.2012. 13:39
Dosta više reči. Prelazi na dela. Dela i hapsi šiptare. Za jednog uhapšenog srbina 100 šiptara. Šta čekaš, hapsi!!!!!! Jebo zapad. Hapsi!!!! Još nisi počeo? Počinji
Petak 30.03.2012. 13:47
Servilnost zapadu, civilnim drustvima i domacim izdajnicima kao i priznavanjem krivice milosevica i klanjanjem svakoj tudjoj zrtvi u ime srpskog naroda, dovelo je srpski narod u veoma tesku i neodrzivu situaciju. Nikakav reciprocitet niti hapsenja nece promeniti misljenje i raspolozenje siptara da zele i zive sa srbima, njihova politika je i bazirana na kriminalu i genocidu. Nas poltronski stav nece dati rezultate jer se i oni ne pitaju. Taci je samo sraf u stvaranju projekta velike albanije na prostoru balkana.Projekat neprijateljskog okruzenja oko srba je samo nastavak fasisticko-komunistickog scenarija unistenja srbije i srba po bilo koju cenu. SSSS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online