Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 30.03.2012.
00:17
Večernje novosti A

Legija iz zatvora pisao Luki Bojoviću

Španski istražitelji uvereni su da su šifrovana pisma i poruke pronađene u stanu Luke Bojovića, deo prepiske i uputstava koje su razmenjivali pripadnici "zemunskog klana". Ne isključuje se, međutim, mogućnost da je deo pisanija stigao čak i iz Srbije, tačnije iz ćelija u kojima su smešteni uhapšeni i osuđeni pripadnici ekipe, među kojima je i Milorad Ulemek Legija.

Milorad Ulemek Legija (levo) i Luka Bojović
 

Čiji je rukopis na pronađenim pismima, kao i kome su ona upućena, tek se utvrđuje. Jer kako saznajemo, neka deluju kao uputstva, dok su u drugima "opisane akcije". Ostalo je neodgonetnuto i zašto su takve poruke čuvane, odnosno koja je njihova krajnja svrha.


Svim tim se trenutno bavi španski sud, koji vodi postupak protiv Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale i Siniše Petrića, zvanog Zenica. Ukoliko bude sve kako treba, za najkasnije mesec dana deo prepiske bi, preko međunarodne pravne pomoći, trebalo da stigne i u Srbiju, na dalju analizu. Oni koji su imali uvid u ove poruke kažu da su one pune nelogičnosti i kontradiktornosti.


Španski mediji i dalje najviše pažnje posvećuju poruci u kojoj su navedeni detalji surove likvidacije Milana Jurišića Jure 2006. godine u jednom madridskom stanu. Kao motiv se navodi činjenica da su se Jurišić i Bojović sukobili oko "devojke". Sumnja se, međutim, da je ova reč samo šifra koja skriva pravi razlog ubistva.
 

Vole šifre

Pored Bojovića, čija je sklonost ka šiframa sada otkrivena, na identičan način sporazumevali su se i pripadnici narko-grupe Darka Šarića. U simbolima su se izražavali i članovi ekipe Željka Maksimovića Make. Sklonost ka zapisivanju, što je interesantno, ali ne i u šiframa, imao je i Dušan Spasojević. On je vodio beležnicu, koju bi posle "obavljenog posla" spaljivao.

Jer, gotovo na identičan način je pokušao Miloš Simović da prebaci odgovornost na Sretka Kalinića za ubistvo Cvetka Simića u Zagrebu, nekoliko godina kasnije. Opet je, navodno, bilo reči o sukobu zbog "devojke", odnosno Simićeve supruge. Hrvatska policija, kako saznajemo, pri kraju je da rasvetli ovaj zločin.


Drugi prsten "zemunskog klana", koji je posle smrti vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, i hapšenja Milorada Ulemeka, preuzeo sve kriminalne poslove, gotovo da se stacionirao u Španiji. Na čelo je stao Luka Bojović, ali je imao velikih problema da disciplinuje one poput Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, sa kojima ni Spasojević nije lako izlazio na kraj.


Sumnja se da je zato obojicu uklonio, a o svemu tome je pričao Sretko Kalinić dok je ležao u zagrebačkoj bolnici, posle ranjavanja. U njega je pucao Miloš Simović. I tada se u javnosti prepričavalo da su se njih dvojica sukobila zbog "devojke", ovog puta, navodno, zbog Simovićeve žene.


Šifrovana pisma, nađena u španskom štabu "zemunskog klana" u Valensiji prepuna su i drugih simbola, kojima se želi prikriti stvarna sadržina. Ova grupa u ovoj zemlji radila je "sve i svašta", od ubistava i razbojništava, do šverca kokaina i oružja.

POVEZANE VESTI

Petak 30.03.2012. 00:20
A Sloba ih je gotivio!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online