Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
13:15
Blic A

Šarićevi saradnici u zamenu za blaže kazne odaju tajne

Priznanjem krivice kojom su detaljno razotkrili pripadnike grupe Darka Šarića (42) i način rada ovog klana u četiri slučaja krijumčarenja kokaina u Urugvaju, Brazilu i dva u Italiji, šest optuženih Šarićevih saradnika dobilo je kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina.

Darko Šarić se nalazi u bekstvu
 

Sporazumima je istovremeno prihvaćeno i trajno oduzimanje imovine od dvojice optuženih, dva stana i tri automobila.

- Sporazumi su zaključeni zbog krijumčarenja kokaina tokom 2008. i 2009. sa šestoricom. Ovi sporazumi olakšaće i ubrzati suđenje. Ne isključujem mogućnost da ćemo uskoro zaključiti i još nekoliko sporazuma o priznanju krivičnog dela sa osobama iz ovog postupka. Već na samom početku primene novog Zakonika o krivičnom postupku pokazalo se da on zaista omogućava efikasnije postupke.

Sporazume koje smo zaključili prihvatio je sud i doneo presude kojima je okrivljenima izrekao predložene kazne. Istovremeno su donete odluke o trajnom oduzimanju imovine od okrivljenih - kaže za "Blic" tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Miloš Pandrc (30) je prema zaključenom sporazumu priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe za koju je krijumčario kokain na području Brazila 2008. i u Urugvaju oktobra 2009, koji je zaplenjen u akciji "Balkanski ratnik".

Tužilaštvo i Pandrc su se sporazumeli da mu se izrekne kazna zatvora od 10 godina i šest meseci. Pored toga, predmet sporazuma je i trajno oduzimanje njegova dva stana od kojih je jedan u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu površine 81 kvadratni metar, a drugi u naselju Filmski grad površine 76 kvadrata. Od Pandrca je oduzet i automobil "audi 6".

Pripadnik iste grupe Marko Vorotović (32) zbog istih krivičnih dela prihvatio je kaznu u trajanja od devet godina.

Sa Dejanom Rakićem Rakom (36) je zaključen sporazum po kome je priznao zločinačko udruživanje i stavljanje u promet opojnih droga i saglasio se da za ova dela dobije kaznu u trajanju od osam godina, kao i da mu trajno budu oduzeti automobili "mercedes A klase" i "sitroen C5".

Sa Nikolom Pavlovićem Džonijem (32) tužilaštvo se sporazumelo da prizna ista krivična dela i da mu se za njih izrekne kazna od osam godina.

Aleksandar Miodrag (31) je u sporazumu sa tužilaštvom priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio umešan u šverc kokaina u Brazilu 2008, kada je preneo 250.000 evra iz Srbije u Brazil. Tužilaštvo i Miodrag su se saglasili da mu se za učinjena krivična dela izrekne jedinstevena kazna od četiri godine zatvora.

Sa tužilaštvom se sporazumeo i Miloš Krpović (36) priznajući da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio zadužen za obezbeđivanje falsifikovanih dokumenata. Njemu je određena kazna od dve godine i devet meseci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online