Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 25.03.2012.
21:25
Blic A

Žene fatalne za "zemunski klan"

Ko je ženska osoba zbog koje je Luka Bojović 2006. u Madridu odlučio da ubije Milana Jurišića, odbeglog pripadnika "zemunskog klana", za sada je misterija i srpskoj i španskoj policiji. Podatak o devojci zbog koje je izbila svađa, posle čega je počinjeno svirepo ubistvo, naveden je u pismu nađenom u stanu Luke Bojovića u Valensiji posle njegovog hapšenja 9. februara.

Milan Jurišić

U srpskoj policiji tvrde da na rasvetljavanju ubistva Milana Jurišića rade dve godine, od junu 2010. i hapšenja Sretka Kalinića, koji je i priznao zločin, ali da do sada nisu došli do informacije o devojci koja bi mogla da bude motiv stravičnog obračuna dotadašnjih prijatelja.

"Razlozi Jurišićevog ubistva su mnogo ozbiljniji. On je ubijen zbog nepoverenja koje se razvilo između njega i ostalih pripadnika 'zemunskog klana', predvođenog Bojovićem, koji je i štitio odbegle zemunce. Postojao je strah da Jurišić ne ocinkari prijatelje i dovede policiju do njih, i zato je i ubijen", rekao je za "Blic" izvor iz MUP-a Srbije.

"Španske kolege koje rade na slučaju Bojovića doći će u Srbiju krajem meseca i tada ćemo znati šta je sve tačno nađeno u njegovom stanu u Valensiji, a što bi moglo da doprinese rasvetljavanju ubistva, pa i eventualno da li je neka devojka motiv zločina", kažu u MUP-u.

Žene su, inače, imale vrlo bitnu ulogu u raskrinkavanju ovog klana, ali su dovodile i do razdora unutar grupe, pa i do svirepih ubistava.

Barbara Bojović: Prateći nju došli do Luke

Bojović, ali i njegov ključni saradnik Siniša Petrić Zenica praćeni su i na osnovu kretanja njihovih supruga. Barbara Bojović, Lukina supruga s kojom ima troje dece, nije se odmakla daleko od muža, čak ni kada je za njim raspisana poternica Interpola. Prema podacima španske policije, ona je sa decom živela u iznajmljenom stanu, u turističkom naselju Finestrat kod Alikantea. Imala je otvoren račun u banci na svoje ime, a deca su bila upisana u školu pod pravim imenima.

Barbara ih je odvodila u školu i na treninge tenisa i plivanja, a prošlog leta otvorila je kafeteriju u Finestratu. Sve ovo lako je špansku policiju navelo na trag koji je u februaru doveo i do Bojovića. Interesantno je i da su se Barbara i Bojović povremeno sastajali, ali su susreti bili toliko konspirativni da ni španska policija nije uspevala da otkrije jednog od najtraženijeg srpskog begunca. Ipak, tako se ušlo u trag Bojovićevom kumu Vladimiru Mijanoviću, koji je bio neposredna veza između Barbare i Luke.

Žena je bila ključna i za praćenje Bojovićevog saradnika Petrića, koji važi za glavnog egzekutora klana. Za Petrićevu suprugu Bjanku bila je zadužena policija Nemačke, koja je registrovala svaki njen odlazak iz ove države u Španiju, gde se sastajala s mužem.

Bojana Simović

Još jedna žena imala je fatalnu ulogu u "zemunskom klanu", preostalom posle "Sablje". Ranjavanje Sretka Kalinića, u koga je u leto 2010. u Zagrebu pucao najbliži saradnik Miloš Simović, odmah je dovelo do žene kao motiva. O kojoj ženi se radi, bila je tajna, mediji su sumnjali da je reč o Simovićevoj supruzi Bojani, ali je on pre nekoliko meseci na suđenju razotkrio ljubavni trougao, koji je, kako se ispostavilo, života koštao Cvetka Simića, koji je zemunce skrivao u Zagrebu.

"Sretku je Simić bio idol, ali se ludo zaljubio u njegovu ženu Anu. Jednog dana presreo ga je kraj Jaruna, ispalio mu metak u glavu, a zatim ga raskomadao i delove njegovog tela bacio u jezero", tvrdio je Simović.

Supruge braće Miloša i Aleksandra Simovića - Bojana i Zorana, bile su prvi trag koji je pratila policija. Aleksandar je 2006. uhapšen u stanu na Novom Beogradu, u kom je bio sa suprugom, dok je Bojana često odlazila za Hrvatsku, što je i bio znak gde se kriju "zemunci".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.03.2012. 08:28
Nije teško zamisliti posebne veštine kojima su njihove žene baratale kad su se monstrumi međusobno klali zbog njih! Sigurno im je mnoooogo imponovalo kad su čule kako žestoki momci zbog njih završavaju u komadima! To je veliko "priznanje" za njihov trud i minuli rad. Koji sud će njima suditi?!
Ponedeljak 26.03.2012. 06:50
I monstrumi imaju slabu tačku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online