Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 24.03.2012.
18:43
Blic A

Nove tužbe protiv odgovornih za pogibiju u TV Beograd

Zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević izjavila je da će "nadležno tužilaštvo" bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv osoba odgovornih za pogibiju šesnaestoro tehničara TV Beograd, tokom intervencije NATO 1999, saopštio je danas Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), pi[u beogradski mediji.

Beograd u noći tokom NATO bombardovanja
 

- Obavešteni smo da ima prostora za dalje istražne postupke - rekla je ona u petak na sastanku s predstavnicima porodica sa RTS-a i JUKOM-a.


Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom februara obavestilo Republičko javno tužilaštvo da bi pojedina lica, koja nisu bila obuhvaćena suđenjem bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću, mogla biti podvrgnuta krivičnom gonjenju na temelju dostupnih dokaza.

Predstavnici porodica izvestili su tužilaštvo o svom zahtevu da se ta lica u eventualnim optužnicama, bez obzira koje tužilaštvo za njih bude nadležno, tretiraju kao funkcioneri konkretnih državnih tela koji su primili i izvršili konkretna naređenja, a ne kao izolovani pojednici.


Porodice su prve krupne dokaze o eventualnoj krivici vojnog i državnog vrha za smrt svojih najdražih podnele Specijalnom tužilaštvu pre šest godina, a pre tri godine i formalni zahtev za pokretanje procesa, potkrepljen novim dokazima.


Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac obratile su se u novembru, a razgovor u petak usledio je nakon javnog apela JUKOM-a, od 12. marta ove godine.

Porodice poginulih, gradonačeknik Beograda Dragan Đilas, udruženja građana i strani ambasadori položili su povodom 13 godina od početka NATO bombardovanja, vence na spomenik poginulim radnicima RTS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 19:37
Опет пишу "београдски медији" !! Знају ли српски медији да пишу?
Subota 24.03.2012. 20:32
... rekoh ja da ce vampiri da se pojave i tako ce 78 dana da se prica samo o odredjenim zrtvama to je sramota nipodistavati ostale zrtve...Ako imate M()()da optuzive privatno OLBRAJTOVU , SOLANU , KLARKA ,KLINTONA i ostalu kamarilu, ONI su sejali BOMBE da li sada treba svaki vojnik koji je branio otadzbinu sada da tuzi drzvavu sto je branio i sto je bila duznost ? da li svaki radnik koji je radio za vreme bombardovanja da tuzi nekog ,da li lekari treba da tuze nekog sto su bili u bolnici za vreme bombardovanja kada su bombe padale na njih , da li treba sad rodbina nislija da tuzi gradonacelnika nisa sto su padale kasetne bombe po centru Nisa ?
Subota 24.03.2012. 22:52
Baš sam staromodan nikako da uhvatim ovaj ,,novi način razmišljanja koji nas vodi u evropu,,. Ali evo probaću: 18. aprila 1999. godine neki polupismeni ubica u ulozi nato pilota po komandi još gorih ubica ispaljuje projektil na Batajnicu i ubija trogodišnju Milicu Rakić koja je u tom momentu bila na svojoj noši u svom kupatilu. E sad po mom razmišljanju krivci za to svirepo ubistvo su nato zločinci, ali vidim da bih ušao u eu moram drugačije da počnem ,,razmišljati,, tj. krivi su njeni roditelji koji su je stavili na njenu nošu u njenom kupatilu. Da li su svesni ovi ljudi da se njihovi najmiliji prevrću u grobu zbog njihovih tužbi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online